'Draconische' wet treft Welse worst

Je kunt niet duidelijk genoeg zijn. Dat is het motto van een wet in een land waar meer dan de helft van de bevolking denkt, dat Koning Arthur echt bestaan heeft. En waar zes procent zelfs denkt dat Galdalf de Tovenaar Amerika heeft ontdekt. We praten nu over het Verenigd Koninkrijk. Diezelfde wet bepaalt nu, dat de Welse Draak, een worstspecialiteit uit Wales, op zoek moet gaan naar een andere naam. Dit omdat de worst geen drakenvlees bevat.

Het product geeft onvoldoende de daadwerkelijke aard van het voedsel weer, stellen de Welse autoriteiten, die zelfs dreigen met juridische stappen. ''Ik denk niet, dat er ook maar iemand is die zich voorstelt dat er draak in zit, maar we zouden niet willen dat vegetariërs de worst kopen in de veronderstelling dat deze geen vlees bevat'', aldus een Wels bestuurder. Britse media spreken over een 'draconisch' besluit. De producent zegt dat er nooit klachten zijn binnengekomen over het ontbreken van echt drakenvlees.

De extra scherpe worst bestaat voornamelijk uit varkensvlees, chilipepers en prei. De naam is ontleend aan het mythologische wapendier van Wales, een vuurspuwende draak. Op de verpakking zal voortaan de toevoeging 'varkensworstjes' komen te staan.


Dragon Sausages