Voetbal: Ronaldinho beste voetballer van de wereld

Icoon VoetbalRonaldinho is wederom uitgeroepen tot beste voetballer van de wereld. Vorig jaar wist de Braziliaan de verkiezing, welke wordt georganiseerd door internationale spelersvakbond (FIFPro), ook al te winnen.

De FIFPro vroeg 43.000 spelers naar hun mening over wie, wereldwijd gezien, de beste voetballer van 2006 was. De winnaar lag vooraf eigenlijk al voor de hand, namelijk Ronaldinho. "Het is een grote eer", aldus Braziliaanse sterspeler. "Het geeft me ook extra motivatie te streven naar meer."

FC Barcelona, waar Ronaldinho voor speelt, had nog meer te vieren. Lionel Messi werd verkozen tot meest belovende speler. Verder kreeg Samuel Eto'o een prijs voor zijn inzet tegen racisme op de voetbalvelden. Verder won de Catalaanse club zelf ook nog een prijs, de Players for Peace-Award. Deze prijs werd uitgereikt naar aanleiding van de naam die op het shirt van de ploeg van Frank Rijkaard prijkt, namelijk die van Unicef.

Tot slot werd ook nog een wereldelftal samengesteld. Hierin waren Edwin van der Sar en Arjan Robben, de Nederlandse inbreng tijdens deze verkiezing, niet opgenomen. De selectie van dit elftal vind je hieronder.

Het wereldelftal:
Doel: Gianluigi Buffon
Verdediging: Fabio Cannavaro, Gianluca Zambrotta, Lilian Thuram en John Terry
Middenveld: Andrea Pirlo, Zinedine Zidane, Kaka
Aanval: Samuel Eto'o, Ronaldinho en Thierry Henry