Voorzorgslanding vliegtuig Willem-Alexander

Icoon KoningshuisPrins Willem-Alexander, zijn echtgenote prinses MŠxima en hun gevolg hebben woensdag in Nieuw-Zeeland een voorzorgslanding gemaakt. Drie minuten na het opstijgen vanaf het vliegveld bij Nelson roken ze een brandlucht. Voor in het toestel, een speciaal gehuurde Jetstream 32, was ook enige rook te zien. Daarop werd besloten het vliegtuig rechtsomkeert te laten maken.

Kort na de voorzorgslanding gingen ze daarom met een gewone lijnvlucht naar Wellington, waar de Nederlandse gemeenschap al op het prinselijk paar stond te wachten.

Willem-Alexander en MŠxima leken nauwelijks geschrokken toen het toestel op het vliegveld terugkeerde en het paar daar stuitte op de meegereisde Nederlandse pers, die een andere vlucht naar Christchurch zou nemen. Daar wordt donderdag verder gegaan met het programma van het officiŽle bezoek aan Nieuw-Zeeland.

Airco

Het programma van woensdag liep geen noemenswaardige vertraging op. Wat er precies met de Jetstream aan de hand was, werd niet snel duidelijk. Mogelijk ging het gewoon om een slecht werkende airconditioning.De bemanning van de Jetstream 32 verlaat na de voorzorgslanding het vliegtuig

Met dank aan Esposa voor de submit.