Jongen die drie meisjes doodreed had te veel gedronken

Icoon OngelukDe 19-jarige jongen die op 3 juni in Zuidbroek een zeer ernstig eenzijdig ongeluk veroorzaakte waarbij drie pubermeisjes de dood vonden, had twee keer zoveel gedronken als is toegestaan (0,44 promille). Dat blijkt uit een rapport van het Nederlands Forensisch Instituut, zo meldde RTV Noord gisteren.

De knaap uit Slochteren knalde van de zomer in het Groningse Zuidbroek frontaal tegen een boom. Ooggetuigen bij een supermarkt in het dorp zagen de jongen voor het ongeluk met hoge snelheid langsrijden. De doden waren een tweeling uit Noordbroek en een meisje uit Zuidbroek (allen 13 jaar) die bij de jongen in de auto zaten. De bestuurder zelf raakte samen met een andere inzittende, een 12-jarig meisje, zwaar gewond.

0,44 promille is voor een beginnend bestuurder te veel. De grens voor hen ligt op 0,2. Voor een ervaren bestuurders mag het alcoholgehalte in het bloed niet hoger zijn dan 0,5 promille. Of de jongen wordt vervolgd, is nog niet duidelijk. Het OM wacht nog op aanvullende informatie, op basis waarvan precies vastgesteld kan worden wat de oorzaak is geweest van het ongeluk. Zo wegen ook technische mankementen en de gereden snelheid in het onderzoek mee.De ravage na het ongeluk