Prijs voor Haagse Marokkaanse jeugd

BinnenlandsDe gemeente Den Haag heeft de Piet Vinkprijs uitgereikt aan een groep Haagse jongeren van Marokkaanse komaf. De groep van circa vijftien jongeren uit het stadsdeel Escamp stapten begin dit jaar naar een stichting met de vraag of ze konden helpen bij sociale activiteiten. Dit met de bedoeling het imago van de Marokkaanse jeugd te verbeteren.

De jongeren, in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar, nodigden vervolgens zo'n twintig ouderen uit voor een voetbalwedstrijd. Ze haalden de bejaarden op en bezorgden hun een onvergetelijke middag. Deze positieve ontmoetingen hebben geleid tot het project Werelden Verbinden. Ook hebben de jongeren tijdens de voorjaarsmarkt in maart allerlei bordspellen, zoals ganzenbord en mens-erger-je-niet, gespeeld met ouderen van verzorgings- en verpleeghuizen. Binnenkort stellen de jongeren een winterprogramma samen met activiteiten die ze voor de ouderen gaan organiseren.

De Piet Vinkprijs wordt jaarlijk uitgereikt aan mensen die zich inzetten voor de bevordering van saamhorigheid in de Haagse samenleving. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 4.500 euro waarmee nieuwe activiteiten zullen worden bekostigd en een feest wordt gehouden voor alle betrokkenen.

Met dank aan calvobbes voor de submit.