Man krijgt geweer na vijftig jaar terug

Icoon OpmerkelijkHet heeft een halve eeuw mogen duren, maar door een toevallig gesprek verkreeg Terry Jackson uit de Amerikaanse staat Idaho het geweer dat hij bijna 50 jaar geleden verkocht weer terug. Terry kocht het geweer, een 22 kaliber Winchester, op achtjarige leeftijd van het geld dat hij verdiende door gras te maaien en andere klusjes op te knappen.

Toen hij er enige tijd later achter kwam dat zijn oma te arm was om een wasmachine te kopen, besloot hij het geweer bij een lommerd in te ruilen voor een tweedehands handwasser en deze aan zijn grootmoeder te geven. Oma weigerde in eerste instantie de wasmachine, maar nadat ze erachter kwam wat haar kleinzoon voor haar gedaan had, was ze hem erg dankbaar.

Het geweer en het verhaal van de achtjarige jongen kwamen uiteindelijk terecht bij James Grow, een familievriend van de eigenaar van de lommerd. James bewaarde het geweer zorgvuldig en heeft er nooit mee geschoten. Hij dacht eigenlijk nooit meer aan het verhaal, maar onthield wel de naam van de jongen.

James Grow werd in de loop der jaren een advocaat, en onlangs huurde ene Terry Jackson hem in om wat wettelijke zaken voor hem te regelen. Tijdens een zakelijke lunch vertelde een zakenpartner van Terry Jackson toevallig het verhaal van de achtjarige jongen en het geweer aan de advocaat. Op dat moment realiseerde James zich dat hij de eigenaar was van datzelfde geweer. Hij bedacht zich geen moment en besloot het geweer terug te geven aan de 57-jarige Terry Jackson, met de mededeling dat hij een goede daad verrichtte toen hij acht jaar oud was.