Materazzi had het over zus van Zidane

De Italiaanse voetballer Marco Materazzi heeft twee maanden na de finale van het WK in Duitsland zijn lezing gegeven van het incident met Zinedine Zidane. De aanvoerder van het Franse elftal moest het veld af nadat hij Materazzi een ziedende kopstoot gaf.

Materazzi weerspreekt dinsdag in de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport dat hij de moeder en zus van Zidane beledigde, zoals de Fransman heeft betoogd. De verdediger van Internazionale zegt dat hij reageerde op een hautaine opmerking van de vedette.

''Als je mijn shirt zo graag wil hebben, geef ik je het wel na de wedstrijd'', beet Zidane zijn tegenstander toe nadat die aan het tricot had getrokken. ''Ik heb liever je zus'', antwoordde Materazzi. Zidane ontstak daarop in woede en gaf de beruchte kopstoot, die zo pijnlijk het afscheid van de gelauwerde voetballer inluidde. ItaliŽ won ook nog eens de finale na strafschoppen.

Materazzi had zich verbaasd over die heftige reactie: ''Op het voetbalveld worden veel ergere dingen gezegd'', aldus de 33-jarige international in de krant. Hij nodigde Zidane uit voor een verzoeningsgesprek. ''Mijn deur staat altijd open. Kom Zizou, verontschuldig je''.


'Liever je zus dan je shirt'
-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.
Met dank aan The_Comeback-kid en MeScott voor de submit.