Hervonden Oostenrijkse wil ouders niet zien

Icoon BuitenlandsNatascha Kampusch, het meisje dat onlangs na acht jaar ontvoerd te zijn geweest weer opdook, wil haar ouders niet zien. De inmiddels achttienjarige Oostenrijkse wordt dan ook op haar eigen verzoek afgeschermd.

Het meisje heeft het weekeinde wel doorgebracht in het gezelschap van andere jonge mensen. Dat liet de Weense jeugdzorg weten. Natascha zou een 'geanimeerd' gesprek hebben gevoerd met een aantal van haar leeftijdsgenoten.

Een pyschologe die betrokken is bij de medische en psychologische begeleiding van de Oostenrijkse, zei tegen het persbureau APA dat Natascha verwacht dat haar privacy gerespecteerd wordt ondanks de enorme belangstelling. Waarom het meisje haar ouders niet meer wil zien is onbekend.

Volgens de psychologe volgt Natascha de berichtgeving omtrent haar persoon met grote interesse. Ze is het echter niet eens met de slachtofferrol waarin ze wordt gedrukt door de media. "Zij is niet het arme slachtoffer. Zij is een volwassen vrouw. Het komt vast snel goed met haar".

De ouders van het hervonden meisje beklagen zich over het feit dat ze na een korte ontmoeting hun dochter niet meer hebben kunnen zien. "Zij is weer opgesloten. Dat is verschrikkelijk voor mij. Pyschologen en artsen zijn allemaal best, maar een dochter heeft haar moeder ook nodig", aldus de moeder van Natascha.

De politie ontkent dat zij degenen zijn die de ouders verbieden contact te hebben met Natascha. Deze stap zou het meisje volledig zelf hebben genomen. Volgens Oostenrijkse media zou het meisje vrijwillig seks hebben gehad met haar ontvoerder, maar de politie wil dat niet bevestigen.


Natascha's ontvoering zorgde destijds voor veel beroering in Oostenrijk


Met dank aan Krizzle19 voor de submit.