Zware bombardementen op Beiroet

OorlogDe Israëlische luchtmacht heeft de Libanese hoofdstad Beiroet donderdagnacht opnieuw gebombardeerd. Zeker zes grote explosies waren in heel de stad te horen. Volgens sommige waarnemers zijn de bombardementen van vrijdagmorgen uitzonderlijk zwaar.

Volgens de politie bestookten de Israëli's opnieuw zuidelijke wijken die eerder al in puin werden geschoten door de aanvallers. Er woonden voor het conflict tussen de Zuid-Libanese beweging Hezbollah en Israël oplaaide op 12 juli naar schatting 150.000 mensen.

Elf doden
In het noorden van Libanon, dichtbij de Syrische grens, zijn vrijdag elf mensen gedood bij een Israëlisch bombardement van een brug in het uiterste noorden van Libanon.

Israëlische gevechtsvliegtuigen bombardeerden de brug van Hissa. Dorpelingen kwamen vervolgens kijken wat er van over was. Op dat moment keerden de Israëli's terug en vielen de brug opnieuw aan waardoor er elf doden en negen gewonden vielen, volgens de Libanese politie.

Er zijn in bijna een maand tijd al meer dan 1100 Libanezen gedood onder wie meer dan duizend burgers. De Libanese regering schat het aantal mensen dat op de vlucht is geslagen, ontheemd is geraakt of het land heeft verlaten op bijna 1.136.000. Dat is bijna eenderde van de bevolking van Libanon.