Brit vangt gigantische zwaardvis in Noordzee

Icoon OpmerkelijkEen Engelse visser uit Northumberland, een streek in het Noordoosten van Engeland, heeft een ruim twee meter lange en 26 kilo zware zwaardvis uit de Noordzee gevist. Normaal gesproken worden deze vissen zo'n vijfduizend kilometer verderop, in het Middellandse Zeegebied, aangetroffen. Visser Peter Dent was geschokt toen de reusachtige vis plotseling in zijn net opdook. ''Ik heb waarachtig nog nooit eerder zoiets gezien. Ik wist eerst niet wat het was, maar dacht aanvankelijk aan een haai. Toen ik het dier binnenhaalde, realiseerde ik me wat het was. Ik was totaal verbouwereerd.''

De vis werd gevangen in de buurt van New Biggin-by-the-Sea. Peter: ''Deze wateren zijn aan het veranderen en je kan er dezer dagen zomaar verrassingen tegenkomen.'' De visser heeft zijn vangst naar de haven in Blyth gebracht. Het dier is in ijs opgeslagen door handelaar Mark Watson en vervolgens verkocht aan de Black Pearl pub in Newbiggin. Naar verwachting kan deze kroeg zijn klanten nog zeker de komende weken zwaardvissteaks voorzetten.

Britten hebben blijkbaar iets met zwaardvissen. Onlangs ging een exotisch exemplaar van deze diersoort nog een rechtstreeks duel aan met een Engelse visser.


Zwaardvis
Peter Dent met zijn nieuwe huisdier. En de award 'mediageilste vis van deze zomer' gaat naar.......