High-societyleven met verzonnen titel

Icoon OpmerkelijkDe Duitser Jörg D. is het gelukt om met een verzonnen titels maandenlang een duur leventje te leiden in de high society van Duitsland. Door zich zelfverzekerd uit te geven student geneeskunde en met als naam Jörg Alexander, Fürst zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg kreeg hij toegang tot een chique studentenvereniging in Düsseldorf. Ook wist hij verschillende bedrijven op te lichten, zoals banken, waar hij zonder identiteitsbewijs creditcards los kon peuteren.

"Het was zo gemakkelijk dat ik er grootheidswaanzin van kreeg," aldus de 21-jarige jongen, die gezakt was voor zijn eindexamen en niet wist wat hij moest doen. Het vorstenhuis Sayn-Wittgenstein-Berleburg is een van de meest vooraanstaande vorstenhuizen van Duitsland. D. had zich binnen korte tijd omringd met invloedrijke vrienden. Van hen stal hij de creditcards, waarna hij daarmee ging winkelen.

D. liep tegen de lamp toen hij zich in Berlijn uitgaf voor prins Jörg Wilhelm Ernst Friedrich von Hohenzollern zu Zigmaringen. Een portier kwam erachter dat zijn identiteit vals was. Inmiddels is hij opgepakt en moet hij zich voor de rechtbank verantwoorden.

Jörg D.
De 21-jarige 'prins'