Maassluis boos over 'enkeltje Marokko'

BinnenlandsIn de Burgemeesterswijk te Maassluis zijn afgelopen weekend 'waardebonnen' verspreid voor een gratis enkeltje Marokko. De op pamfletten gedrukte 'gratis terugreis naar Marokko' werd in brievenbussen gedeponeerd en op lantaarnpalen geplakt. De gemeente heeft zodra ze op de hoogte werden gesteld de pamfletten laten verwijderen.

De bewonersvereniging van de wijk heeft samen met de Marokkaanse Stichting 'Ummah Wahidah' duidelijk gemaakt dat het om een ''misplaatste grap'' gaat. Ook is aangifte gedaan. De politie zoekt nu uit of het om een strafbaar feit gaat.

In de pamfletten werden mensen opgeroepen om 10 juli naar het stadhuis te komen waar de burgemeester persoonlijk de gratis reizen zou uitreiken. ''Dit als dank voor het verstoren door Marokkaanse jongeren van de buitenspeeldag. Er is besloten om familie, vrienden en bekenden van deze jeugd een reis aan te bieden terug naar Marokko'', stond er te lezen. Volgens een wethouder moeten de daders gezocht worden onder lieden ''die een incident proberen te laten escaleren''.

De reacties in de buurt op het gebeuren zijn verschillend. Sommigen noemen het een grappige kwajongensstreek in reactie op een incident tijdens de Straatspeeldag, anderen spreken over racisme.