WK 2006: Uitslag Spanje - Frankrijk

Icoon WK 2006 Frankrijk heeft de kwartfinales van het WK voetbal gehaald. De Fransen wonnen met 3-1 van Spanje in een aantrekkelijk en spannend duel.

Hoewel Spanje in het begin van de eerste helft het hoogste tempo speelde, was de grootste kans voor de Fransen. Spanje drong wel aan, wat in de 27e minuut beloond werd met een strafschop. David Villa tekende koel voor de 1-0. Na de openingstreffer bleef Spanje aanvallen. Toch bleef Frankrijk goed overeind. In de 41e minuut was het Ribéry die na een mooi uitgespeelde aanval de Spaanse keeper kon passeren, en de 1-1 in het net kon leggen.

In de tweede helft gingen de Fransen feller spelen, waardoor ze meer controle kregen over de wedstrijd. Beide partijen kregen vervolgens kansen. In de 83e minuut wist Vieira - via het been van de Spanjaard Ramos - uit een vrije schop raak te koppen. Spanje zette vervolgens alles op alles om de gelijkmaker te scoren, wat achterin tot veel ruimte leidde. Zidane wist hierdoor in de 92e minuut de genadeslag uit te delen. Een uitgebreid verslag vind je op de WK-site van FOK!