Van Nistelrooij niet in basis Oranje

Icoon WK 2006Dirk Kuijt staat vanavond aan de aftrap voor het WK-duel tegen Portugal. De Feyenoorder krijgt de voorkeur boven Ruud van Nistelrooij.

Van Nistelrooij betaalt de tol voor drie matige optredens, waarin hij telkens voortijdig naar de kant moest. Donderdag al gaf bondscoach Marco van Basten aan ontevreden te zijn over het spel van de aanvaller van Manchester United. In de achterhoede zal Khalid Boulahrouz zijn opwachting maken als rechtsback. Boulahrouz, die tegen ArgentiniŽ uitstekend speelde, vervangt John Heitinga.

Portugal treedt straks om 21.00 uur aan in de sterkst mogelijke opstelling. Bekende namen in de ploeg van Luiz Felipe Scolari zijn Figo, Deco, Cristiano Ronaldo en Miguel. Het achtste finaleduel staat onder leiding van de Rus Valentin Ivanov. De winnaar treft in de kwartfinales Engeland, dat eerder op de dag een einde maakte aan de opmars van Ecuador: 1-0.

Opstellingen:

Portugal: Ricardo, Miguel, R. Carvalho, Meira, N. Valente; Costinha, Maniche, Deco; Figo, Pauleta, C. Ronaldo.

Nederland: Van der Sar, Boulahrouz, Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst; Van Bommel, Sneijder, Cocu; Van Persie, Kuijt, Robben.