Weghalen woonwagen dure grap voor Pijnacker-Nootdorp

JustitieHet weghalen van een woonwagen van woonwagenkamp 'het Zonnedauw' in Nootdorp, is een dure aangelegenheid geworden voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De gemeente liet in 2003 de zeer riante woonwagen weghalen, die de eigenaar in 1999 illegaal had gestald. Een transportbedrijf had opdracht gekregen de zaak te klaren.

Volgens burgemeester Rik Buddenberg had het transportbedrijf de gemeente echter opgelicht. Er zou 85.000 euro zijn betaald aan de eigenaar van de woonwagen zodat de man zijn riante woning - in de volksmond 'Disneypaleisje' geheten - zelf weghaalde. Het bedrijf stelde echter het geld juist op verzoek van de gemeente te hebben aangeboden.

De rechter oordeelde gisteren dat de zienswijze van het transportbedrijf de juiste is. Bovendien heeft een voormalig ambtenaar van de gemeente tijdens zijn getuigenis volgens de rechter gelogen.

In totaal heeft de verplaatsing van het 'Disneypaleisje' de gemeente Pijnacker-Nootdorp zo rond de 700.000 euro gekost. Zo'n 650.000 euro om het te verplaatsen plus de eigen proceskosten en de 25.000 euro proceskosten die het transportbedrijf heeft gemaakt. Ook die moet de gemeente vergoeden.