Britse politie valt binnen bij sekssekte

Witness of GorDe politie van het Britse Darlington, in het noordoosten van Engeland, is afgelopen week een huis binnengevallen omdat ze vermoedde dat er een Canadese vrouw tegen haar wil werd vastgehouden. De agenten stuitten daarbij op een sekssekte. Omdat de 29-jarige vrouw verklaarde dat ze zich vrijwillig bij de groep had aangesloten, zijn er geen stappen ondernomen tegen de groep.

De vrouw had enkele maanden geleden via internet contact gekregen met de leider van de groep, die zich Kaotians noemt en zich baseert op de science-fictionserie 'Chronicles of Gor'. De boeken van schrijver John Norman beschrijven een wereld van bondage en sm, waarin vrouwen de slaven zijn van mannen. De Canadese verkaste kort na de online ontmoeting naar Darlington. Later besefte ze dat de wereld waar ze nu deel van uitmaakte toch niets voor haar was. Aangezien ze haar paspoort en vliegticket had verbrand, kon ze echter niet meer terug.

Ze mailde vervolgens aan een vriend dat ze 'vastzat' in Engeland. Deze stapte naar de politie, die ook aanwijzingen had gekregen dat een 18-jarige jongen in het huis werd vastgehouden. Bij de inval bleek echter dat ook hij zich uit vrije wil bij de Kaotians had aangesloten, en daar wordt opgeleid tot meester. "Sommige vrouwen willen slechts dienen. Vaak denken mensen dat dat vooral met seks te maken heeft, maar het gaat om elke actie die ze nemen, ze doen het voor hun meester", verklaarde de 31-jarige Lee Thompson, leider van de Kaotians, tegen de media. "Desondanks is het wel zo dat deze vrouwen op seksueel gebied alles doen wat ze opgedragen wordt. Maar het is geheel vrijwillig en bovenal veilig."

De buurt reageerde geschrokken op de aanwezigheid van de sekssekte. "Dit is een christelijk land, en dit soort activiteiten wil je niet in je omgeving. Dit land gaat naar de klote!", verklaarde een anonieme buurtbewoner.