Grote zoekactie naar meisje voor niks

Icoon BinnenlandsEen 16-jarig meisje heeft gisteravond voor heel wat consternatie gezorgd op het Veluwemeer tussen Harderwijk en Elburg. De puber wilde nog even afkoelen en besloot het water in te gaan, tegen de zin van haar vader in. Een groep jongeren had haar gezien rond 22.00 uur in zwemkleding en vanwege de lage temperatuur en de invallende duisternis waarschuwden ze de politie, toen bleek dat ze later verdwenen was. Er volgde een grote zoekactie met een helikopter en duikploegen. Later bleek dat ze al veilig thuis in bed lag.

Het meisje had de groep jongeren eerder gezegd dat het goed met haar ging. De groep liep door maar waren er toch niet gerust op. Ze gingen terug en toen was het meisje spoorloos verdwenen. Ze belden de politie die eerst met de jongeren in bootjes het stuk meer afzocht. Toen ze rond middernacht nog niet gevonden was, werd groot alarm geslagen en werd er een helikopter en duikploegen ingezet.

Omstreeks 02:00 uur belde haar vader de politie. Hij werd wakker van de helikopter en had het gevoel dat het om zijn dochter ging. Het meisje was, zonder toestemming van hem, naar het water gegaan om te zwemmen. Ze was te laat thuis. Hij is daar zeer boos over geweest, maar inmiddels lag ze weer veilig in bed. Na het uitwisselen van het signalement, bleek het inderdaad om hetzelfde meisje te gaan en werd de zoekactie stopgezet.