FC Twente presenteert Rutten en Eijkelkamp

Icoon Voetbal René Eijkelkamp en Fred Rutten worden dinsdagmiddag gepresenteerd als het nieuwe trainersduo van FC Twente. Het tweetal tekende een driejarig contract bij de Tukkers. Momenteel zijn beiden nog werkzaam bij PSV.

Rutten neemt de taken van John Plageman over en wordt hoofdtrainer bij FC Twente. Laatstgenoemde gaf eerder al aan dat hij zou vertrekken. Tevens is de 43-jarige trainer per direct verantwoordelijk voor het technisch beleid bij de club uit Enschede.

In het verleden was Rutten ook al werkzaam bij De Tukkers. Van 1999 tot en met 2001 trainde hij FC Twente ook al. Zijn grootste succes boekte hij toen in zijn laatste seizoen. De Twentse ploeg won toen namelijk de Amstel Cup. Ook als speler was Rutten lange tijd aan de club verbonden. Hij speelde er namelijk dertien seizoenen. Verder heeft de oefenmeester ook nog een interland achter zijn naam staan.

Eijkelkamp wordt bij FC Twente de assistent van Rutten. De laatste twee seizoenen werkte hij onder andere samen met PSV-coach Guus Hiddink. De zesvoudig international was, net als Rutten, in het verleden ook al werkzaam bij de club uit Twente. Destijds was hij daar spitsentrainer.