Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 29

Icoon EredivisiePSV heeft dit weekeinde zeer goede zaken gedaan in de Eredivisie. De landskampioen versloeg NEC en zag Feyenoord verliezen bij AZ. Daardoor is AZ nu de eerste achtervolger, op liefst negen punten achterstand.

PSV kan de platte kar alvast van stal halen. De Eindhovenaren versloegen in het Philips Stadion middenmoter NEC: 1-0. Matchwinnaar was andermaal Jefferson Farfán. De Peruviaan zette zich twaalf minuten voor tijd achter een vrije trap en liet doelman Raymon van Emmerik kansloos. Daarvoor had de landskampioen diverse kansen om zeep geholpen. NEC beleefde een redelijke openingsfase, maar liet zich daarna bij tijd en wijle overlopen.

AZ is de nieuwe nummer twee, dankzij een 1-0 overwinning op Feyenoord. De stadionclub kreeg te weinig, want in het eerste uur waren de beste kansen voor Feyenoord. Zo troffen Salomon Kalou en Patrick Paauwe de paal. De enige treffer viel na een klein uur en Shota Arveladze was de gevierde man. De Georgiër profiteerde van geklungel van Maikel Aerts. Feyenoord haalde vervolgens niet meer het niveau van het eerste uur en kan het kampioenschap definitief vergeten.

Ajax, met de jonkies Anita, Boakye en Timisela in de basis, leed een kostbare 3-2 nederlaag bij FC Groningen. Tweemaal werkte Ajax een achterstand weg, maar een doelpunt van Antoine van der Linden bleek de nekslag. Ajax is met 50 punten nog altijd niet zeker van een plek in de play-offs om een voorrondeticket voor de Champions League. De Amsterdammers worden op de voet gevolgd door FC Utrecht (49), FC Groningen (47) en SC Heerenveen (46). Met name FC Utrecht is de laatste weken op dreef.

Onderin lijkt Willem II veroordeeld tot het spelen van promotie/degradatieduels. De Tricolores moesten hun meerdere erkennen in Heracles Almelo (1-0). Mika Nurmela maakte het enige doelpunt. Het is nog onduidelijk welke ploeg eveneens het vege lijf moet zien redden in de nacompetitie. Voorlopig staat ADO Den Haag op de zestiende plaats, maar ook NAC Breda, Sparta Rotterdam en Heracles Almelo bevinden zich in de gevarenzone.



Uitslagen Speelronde 29:

Vrijdag 17 maart
NAC Breda - Vitesse 2-2

Zaterdag 18 maart
PSV - NEC 1-0
ADO Den Haag - Roda JC 1-1
SC Heerenveen - RKC Waalwijk 2-1
Heracles Almelo - Willem II 1-0

Zondag 19 maart
AZ - Feyenoord 1-0
FC Groningen - Ajax 3-2
RBC Roosendaal - FC Twente 1-1
Sparta Rotterdam - FC Utrecht 0-1

De stand na de 29e speelronde kun je hier vinden.

-------
Kijk voor al het voetbalnieuws en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!