'Moszkowicz postbus voor Holleeder'

BinnenlandsDe in januari opgepakte topcrimineel Willem Holleeder blijkt een tijd lang het kantoor van zijn advocaat Bram Moszkowicz in Amsterdam gebruikt te hebben als postadres voor bankzaken. De politie kwam daar achter toen ze tijdens een huiszoeking vorig jaar bij Holleeder zijn bankafschriften vonden, met daarop het kantooradres van Moszkowicz.

Volgens Moszkowicz heeft hij zijn cliënt inderdaad toestemming gegeven voor het gebruik van zijn adres: ''Holleeder heeft op een gegeven moment domicilie gekozen bij mij op kantoor voor al zijn contacten met de overheid. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Dat geldt voor gevallen waarin hij wordt gedagvaard op verdenking van een overtreding of misdrijf tot en met de fiscus.''

De orde van advocaten adviseert terughoudend te zijn met het fungeren als tussenpersoon in het postverkeer. Dit om te voorkomen dat advocaten worden betrokken bij criminele handelingen. Moszkowicz beweert aan alle voorwaarden van de advocatenorde te hebben voldaan.