Sociale aandacht te huur aangeboden

Icoon AlgemeenEen bedijf uit Oirschot biedt 'sociale aandacht' aan voor ouderen die zich eenzaam voelen. Senioren kunnen een gezelschapsdame of -heer inhuren voor een wandeling, een spelletje kaart of een goed gesprek. Hier zit wel een flink prijskaartje aan: het gezelschap kost de ouderen 28,75 euro per uur.

De directeur van het bedrijf denkt een gat in de markt te hebben ontdekt. "Onder ouderen is een nijpende, maar stille behoefte aan aandacht", verklaart hij. "Dus kun je bij ons voor 28,75 euro per uur iemand inhuren. Dat is niet veel, als je ziet wat de oudere ervoor terugkrijgt. Alles kan, zolang het binnen de grenzen van het betamelijke blijft".

Het bedrijf vindt het niet treurig dat nu zelfs gewoon sociaal contact te koop wordt aangeboden, "Het past in deze tijd. Het is misschien schrijnend dat het zo is. Ga maar eens in een verzorgingshuis kijken. Dan zie je hoe mensen leven van ontbijt naar lunch en van lunch naar avondeten. Onthutsend". Het bedrijf is ook van plan 'cadeaubonnen' uit te geven, waarmee kinderen hun eenzame moeder kunnen verrassen.