Salarisverhoging voor bewindslieden

Vince_Taylor en Robbiej hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitiekDe ministers en staatssecretarissen gaan binnenkort meer verdienen. Hun salaris wordt met 30 procent verhoogd. De premier krijgt daar nog eens tien procent extra bovenop. Dit staat in een wetsvoorstel dat minister Remkes naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het wetsvoorstel volgt op de aanbevelingen van een adviescommissie onder leiding van oud-VVD-leider Dijkstal.

Het salaris van de premier moet het hoogste inkomen bij de overheid worden. Een minister krijgt nu 9422,06 euro per maand, dat moet iets meer dan 12.000 euro worden. De premier krijgt daar dus nog tien procent bij, staatssecretarissen krijgen tien procent minder.

Enquete
Gisteren werden de resultaten van een enquete over het salaris van ministers, gehouden onder 652 directeuren, bekend gemaakt. Maarliefst 97 procent van de directeuren vindt dat het salaris van de minister-president omhoog moet naar 150.000 euro per jaar. 44 procent vindt zelfs dat de premier wel 225.000 euro per jaar zou mogen verdienen.

Van de ondervraagde directeuren is 27 procent lid van een politieke partij. Hiervan is tweederde deel lid van de VVD en twaalf procent is lid van D66. CDA en PvdA volgen met ieder tien procent.