Van Gaal 'weg' bij AZ bij gewoon gras

VoetbalAZ-trainer Louis van Gaal heeft gisteren na de gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag (3-1) laten weten dat hij bij de Alkmaarse club vertrekt als er in het nieuwe stadion geen kunstgras wordt aangelegd. Hij reageerde op opmerkingen van journalisten dat er al besloten zou zijn voor een normale 'ouderwetse' grasmat. Volgens Van Gaal is er namelijk nog niets besloten. ''Of ik word voorgelogen of de kranten schrijven onzin, zoals ze wel vaker doen'', zei de trainer op de persconferentie na afloop.

Van Gaal is een groot aanhanger van kunstgras. Volgens hem zijn daarop de omstandigheden altijd gelijk en is dat veel beter voor voetballers die het moeten hebben van hun techniek. Hij vreest voor Amsterdamse Arena-toestanden als in Alkmaar gekozen wordt voor een normale grasmat. Deze zal dan te weinig zonlicht krijgen waardoor er een ploeterveld kan ontstaan.

Update 10:48
De leiding van AZ heeft gezegd dat er nog geen definitieve beslissing over het gras is genomen. Dat gebeurt pas vanavond tijdens een topoverleg. De uitkomst, die nog ßlle kanten uit kan, zal vervolgens eerst aan de spelers worden meegedeeld.

De spelers van AZ hebben een unanieme voorkeur voor echt gras uitgesproken. Hun keuze zal zwaar meewegen in het besluit dat vanavond genomen zal worden.

Het gevaar dat Van Gaal zou aftreden bij gewoon gras is overigens veel minder hard dan gesteld. Het ging de trainer er vooral om dat er een beslissing zou zijn genomen voordat er met hem overlegd was: ''Het ging niet om het gras, maar omdat deze beslissing zou zijn genomen zonder mij daarin vooraf te kennen.''


AZ-stadion in aanbouw, met nu nog onkruid op de plek waar (kunst)gras moet komen. Meer foto's op AZfanpage.nl

-
Kijk voor meer sportnieuws op FOK!Sport!