Illegale schapenslachters bekeurd

bincky en Pagan_poetry hadden ons via de nieuws-submit te melden:

SchaapDe Algemene Inspectiedienst (AID) heeft in de regio Den Haag tien mensen gearresteerd die illegaal schapen aan het slachten waren. De slacht was bedoeld in het kader van het traditionele islamitische offerfeest. De afgelopen dagen voerde de AID in het hele land controles uit op illegale slachtpartijen. Ook in Overijssel en Noord-Brabant werden diverse overtredingen geconstateerd.

De meeste moslims laten de slacht uitvoeren in slachthuizen die een vergunning hebben voor de rituele slacht. Dat zijn ook de enige plaatsen waar zulke slachtingen mogen plaatsvinden. Volgens de AID hielden de meeste moslims zich dit jaar goed aan die regels. Tijdens het islamitische offerfeest, dat op 10 januari begon, zijn in Nederland ongeveer 80.000 dieren - meest schapen - ritueel geslacht.

Het offerfeest (Id al-Adha) wordt jaarlijks gevierd als de moslims op bedevaart naar Mekka gaan. De dieren worden geslacht ter ere aan het offer dat profeet Abraham (Ibrahiem) aan Allah bracht. Rijke families moeten het vlees onder de armen verdelen.