Arrestaties in zaak Floor Garst

dennistd had ons via de nieuws-submit te melden:

MisdaadDe drie jongemannen die verdacht worden van de dodelijke mishandeling van de 20-jarige Floor Garst uit Diepenveen zijn opgepakt. Het drietal zou in de kerstnacht in Deventer ruzie hebben gekregen met Garst en hem een klap hebben gegeven. Het slachtoffer smakte hierdoor tegen een stoeprand en overleed ten gevolge van die val.

Afgelopen dinsdag vertoonde het tv-programma 'Opsporing Verzocht' beelden van de drie op een bewakingsvideo. Een flyer-actie van de politie, die vanmiddag had moeten worden gehouden, is door de arrestaties afgeblazen. De bedoeling was om in heel Deventer een foto van het drietal te verspreiden.

Update 12:45 uur
De drie verdachten zijn 23, 22 en 19 jaar oud en afkomstig uit Apeldoorn. Ze hebben zichzelf gemeld nadat een kennis van het drietal hen herkend had in Opsporing Verzocht. Hij belde ze met de mededeling dat hij ze op tv gezien had. Ze hebben inmiddels bekend ruzie te hebben gehad met Floor Garst.

Bij de politie kwamen in totaal 29 tips binnen. De gouden tip zat daar volgens een woordvoerder niet tussen. Er was 10.000 euro uitgeloofd voor die gouden tip.