Drie doden bij jaarwisseling in Nederland

VuurwerkDe viering van Oud en Nieuw heeft aan drie mensen in Brabant het leven gekost. Bij een ruzie tussen twee families in Roosendaal werd rond 01.00 uur een man met een riek doodgestoken. De vader van de verdachte overleed vervolgens aan een hartaanval. In Eindhoven stierf een 44-jarige man, nadat vuurwerk in zijn gezicht ontplofte.

Eerder op de dag raakte een 15-jarige jongen uit Haaksbergen gewond, toen een stuk vuurwerk in zijn hand ontplofte. Ondanks dat de tiener zaterdagmiddag direct werd geopereerd, moet hij drie vingers missen. In het Zuid-Hollandse Gorinchem brandde een dierenwinkel uit, waarbij alle aanwezige dieren omkwamen. In Rotterdam ontstond een brandje in een kubuswoning, nadat een vuurpijl naar binnen was geschoten. Omliggende woningen liepen daarbij ook schade op.

Volendam
In Volendam werd de brand in cafť De Hemel herdacht, die vijf jaar geleden aan veertien jongeren het leven kostte. Rond de jaarwisseling was vannacht het kerkhof geopend en speciaal verlicht. Morgen zal er een herdenkingsdienst worden gehouden, waarna bloemen worden gelegd op de graven van de overledenen.