F1: Red Bull bevestigt testrol Doornbos

Icoon Formule 1Red Bull heeft officieel bevestigd dat Robert Doornbos in 2006 als test- en reserverijder voor het team zal rijden. Daarmee is de Nederlander verzekerd van de vrijdagtrainingen bij de F1-races.

Nadat de afgelopen dagen de geruchten eigenlijk al bevestigd waren door de aanwezigheid van Doornbos bij het team, is er nu dan ook de officiële bevestiging. Robert Doornbos zal bij Red Bull gaan rijden als derde rijder. In het team wordt hij herenigd met Christian Horner, die ook al zijn teambaas was in het F3000 kampioenschap.

Teambaas Christian Horner is ook lovend over Doornbos: "Na een leerzame periode in de Formule 1 het afgelopen seizoen, zal Robert een belangrijke rol gaan vervullen als derde rijder voor Red Bull Racing. Robert toonde veel talent en een enorme drang om te winnen toen ik met hem samenwerkte in 2004. Ik ben erg blij dat we onze samenwerking nu kunnen hervatten. Dit is een fantastische kans voor hem."

Doornbos is uiteraard blij met de kans: "Het voelt super om deel van het Red Bull Racing team uit te maken. Niet alleen zijn zij het meest in het oog springende team van dit moment, maar ook de motivatie binnen het team en de wijze waarop de technische kant wordt vormgegeven is veelbelovend voor de toekomst. Ik heb me voorgenomen dit jaar zoveel mogelijk te leren om aan de top te geraken en ik ben ervan overtuigd dat ik op de juiste plek zit om dit te realiseren."

Vandaag en donderdag zal de Nederlander meteen testen voor het team op het circuit van Barcelona.

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!