'Fraude via verhuisservice TPG'

Icoon OpmerkelijkDe verhuisservice van TPG Post wordt gebruikt om mensen op te lichten, zo schrijft het Algemeen Dagblad vandaag. Op de site van TPG is het voor iedereen toegestaan om op te geven op welk adres hij of zij per direct post van een oud adres wil ontvangen. Dit wordt echter vaak misbruikt om de post van iemand anders thuis te laten bezorgen.

De bewoners op het opgegeven adres krijgen een bevestigingsbrief als van de service gebruik is gemaakt. Reageert de gedupeerde echter niet binnen drie dagen, dan gaat alle post naar het door de fraudeur opgegeven adres. De oplichters gebruiken vervolgens gegevens of pasjes om een bankrekening of creditcard te plunderen. Sommigen vragen vanaf het nieuwe adres toegangscodes voor internetbankieren aan, meldt de krant.

Bij de TPG is een lijst met verdachte adressen aanwezig. Bovendien worden alle gegevens automatisch gecontroleerd. Volgens de postservice zelf valt het dan ook allemaal wel mee. Bij minder dan een half procent van de mensen die van de verhuisservice gebruikmaken, is volgens TPG sprake van fraude. "Dat leidt dan gelukkig niet altijd tot schade, maar wordt juist op tijd ontdekt." TPG ziet dan ook geen aanleiding de service aan te passen, bijvoorbeeld door vooraf een legitimatieprocedure in te stellen. "Daar maken we klanten ťcht niet gelukkig mee."