Spaanse Justitie arresteert tien terreurverdachten

Icoon TerrorismeDe Spaanse politie heeft woensdag in de steden Alicante, Murcia en Granada in totaal tien mensen opgepakt. Zij worden ervan verdacht financiële en logistieke steun te hebben verleend aan de Salafistengroep voor Prediking en Strijd, een aan Al-Qaida gelieerde Algerijnse terreurgroep. De Spaanse minister van binnenlandse zaken, José Antonio Alonso, heeft dit vandaag bekend gemaakt. Zwaarbewapende politie-eenheden troffen niet alleen de tien verdachten aan, maar namen ook computers, drugs en 35.000 euro in contanten in beslag.

Volgens Alonso zouden de terreurverdachten onderdeel uitmaken van een cel die banden onderhield met cellen in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, België en Denemarken. Zij zouden zich bezighouden met onder meer het smokkelen van drugs en het vervalsen van creditcards, maar hadden volgens de minister geen directe plannen voor een aanslag.

Naar aanleiding van de aanslagen in Madrid in 2004 die 191 levens eisten, heeft de Spaanse jusitie al meer dan honderdvijftig terreurverdachten gearresteerd.