Eindhovenaren proberen Domino Day te verpesten

ziggyziggyziggy had ons via de nieuws-submit te melden:

Domino Day 2005Er hebben toch mensen een poging gewaagd om Domino Day van gisteren te verpesten. Twee Eindhovense studenten van 24 en 21 jaar zijn gisteravond bij het FEC in Leeuwarden aangehouden omdat ze muizen probeerden binnen te loodsen. De beesten waren verstopt in een pizzadoos en moesten de steentjes voortijdig omgooien.

De mannen kwamen naar eigen zeggen pizza bezorgen bij de organisatie. Een beveiligingsambtenaar vertrouwde het zaakje echter niet. De politie vond later inderdaad een pizza in de bovenste en onderste doos, maar tussenin zaten 19 muizen verstopt.

De politie heeft de mannen aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar deden de mannen afstand van de muizen. Ze zijn in beslag genomen en overgedragen aan de dierenambulance.

De actie volgde op de commotie die afgelopen week ontstond nadat de organisatie van Domino Day een mus dood schoot die de hal was binnengevlogen. Uiteindelijk hebben onder andere de radio-dj's Ruud de Wild en Wouter van der Goes enkele duizenden euro's uitgeloofd voor diegene die de steentjes voortijdig wist om te gooien.