Grote brand in Alphen aan den Rijn

Salex had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenIn de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn heeft vannacht een flinke brand gewoed. Daarbij rukte de brandweer met groot materieel uit om het pand, waar een pool- en dartcentrum en een restaurant gevestigd is, zoveel mogelijk te besparen.

Om 03.00 uur vannacht kwam de eerste melding binnen en nog geen tien minuten later stond de brandweer op de stoep. Met groot materieel is de brand geblust. Alle blusvoertuigen en een blusboot van Alphen aan den Rijn zijn gebruikt. Ook is er assistentie verleend door korpsen uit Nieuwkoop, Leiden, Boskoop en Alkemade. Om 7.15 uur werd het sein brandmeester gegeven en konden de spuitgasten beginnen met nablussen, wat tot 12.00 uur geduurd heeft.

De verdieping waar de brand uitbrak is geheel uitgebrand, de begane grond heeft veel rook- en waterschade. Ongeveer dertig personen uit omliggende panden zijn tijdelijk geŽvacueerd als gevolg van de water- en rookoverlast. De meesten mogen inmiddels alweer in hun huis. Eťn woning kon nog niet bewoond worden. Hoe de brand ontstaan is, is nog onbekend.