Moordenaar Ghurahoo trainde Van Basten

aleko77 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen De moordenaar van de 11-jarige Arthur Ghurahoo uit Utrecht is geen onbekende in de voetbalwereld. Het gaat om de 54-jarige Joop Lith uit Maarssen. Hij pleegde eerder dit jaar zelfmoord door tussen Maarssen en Breukelen voor een trein te springen.

Joop Lith was jeugdtrainer en later hoofd jeugdopleidingen van de Utrechtse voetbalvereniging U.S.V. Elinkwijk. Hij begeleidde spelers als Marco van Basten, Gerald Vanenburg, Edwin Godee en Ferdi Vierklau naar het betaalde voetbal. Ook was de man adjunct-directeur van een basisschool in Zegveld.

Naast de moord op Ghurahoo blijkt Lith ook betrokken te zijn geweest bij een zedendelict in 1983. Op 28 juli van dit jaar werd de man gearresteerd nadat hij anoniem seksueel getinte e-mails naar twee jeugdleden stuurde. Voorzitter Harry Metten van Elinkwijk zegt in het AD Utrechts Nieuwsblad: "Toen schrok ik, nu nog veel meer. Dit is verschrikkelijk voor de familie van Arthur, maar ook voor die van Joop Lith. Natuurlijk had ik na zijn dood veel vragen, maar zoiets wat nu naar boven komt, kun je niet bevatten. Dit is wederom een enorme klap voor onze vereninging."