Nu ook 'Beau van Erven Dorens' GSM te koop

Batsies en P.A. hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Beau van Erven Dorens Nederland is weer een nieuw type mobieltje rijker. Eerder werd al het mobieltje speciaal voor moslims en een toestel voor ouderen geÔntroduceerd. Telecombedrijf Scarlet komt nu met een mobieltje speciaal voor kinderen van vier tot negen jaar. Scarlet wil hiermee "een stukje veiligheid" voor de ouders creŽren.

De speciale kleutertelefoon heeft van Scarlet de naam Bo gekregen. Vernoemd naar Beau van Erven Dorens, die al eerder in zijn onderbroek producten voor het bedrijf promootte.

Op een aantal plaatsen is de Bo al verkrijgbaar onder de naam Buddy Bear. Het mobieltje heeft geen scherm en slechts enkele knoppen. De kinderen kunnen met het apparaatje naar vier vooraf ingestelde nummers bellen. Het kind is wel altijd bereikbaar. Daarnaast kunnen ouders eventueel op afstand meeluisteren met een babyfoonfunctie.

Tot nu toe zijn telecombedrijven terughoudend geweest met het aanbieden van kleutertelefoons. Eerder dit jaar was er nog grote ophef rondom de Foony. Uit Brits onderzoek bleek dat de straling rondom de toestellen mogelijk schadelijk is voor jonge kinderen. Elektronicaketen BCC besloot toen de Foony uit zijn winkels te halen.