'Dader familiedrama deed eerder poging tot zelfmoord'

NoNdeKutJe had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe man die vorige week zijn vriendin en haar 8-jarige zoon doodde door ze van vijf hoog van een flat in Leidschendam te gooien en vervolgens zelfmoord pleegde, had de dag ervoor ook al een poging gedaan zichzelf en anderen van het leven te beroven. De 30-jarige Hassan M. gaf een ruk aan het stuur toen zijn vriendin met hem en een vriend over de snelweg reed.

De Afghaanse asielzoeker moest gekalmeerd worden, waarna het drietal de weg kon vervolgen. Volgens vrienden van Hassan was de asielzoeker doodsbang om te worden uitgezet. "Het was absoluut niet veilig om terug te keren naar Afghanistan", zegt Abbas Ahmadi, die aanwezig was in de flat in Leidschendam. Hassan was uitgeprocedeerd maar had om medische redenen uitstel voor terugkeer naar Afghanistan gekregen. Vanwege de wachtlijst van het ziekenhuis liet een noodzakelijke operatie echter op zich wachten, waardoor er opnieuw uitstel moest worden aangevraagd.

Volgens Ahmadi was het gezellig op de bewuste zaterdagmiddag. Er werd thee gedronken en er werden grapjes gemaakt. "Op een gegeven moment stond de vriendin van Hassan op, omdat ze nog even boodschappen wilde doen. Het was zaterdagmiddag, de winkels zouden zo sluiten en ze hadden niks in huis", verklaart Ahmadi. Toen hij en twee andere aanwezigen een kwartier later zelf ook de deur uitgingen bleek de straat vol met mensen en politie te staan. Hassan M. blijkt zijn vriendin en haar zoon naar beneden te hebben gegooid, en is er zelf achteraan gesprongen.