'Kwart moslima's gaat vreemd'

Uit een enquÍte van tijdschrift BLVD blijkt dat bijna 25 procent van de Turkse en Marokkaanse vrouwen in Nederland wel eens vreemd gaat, zo schrijft de gratis krant Metro vandaag. Het is voor het eerst dat gericht onderzoek is gedaan naar de seksuele opvattingen en gedragingen van de in Nederland woonachige Turkse en Marokkaanse moslima's.

Het bericht in de Metro meldt niet wat er precies onder vreemdgaan wordt verstaan. Uit een eerder onderzoek van BLVD over vreemdgaan, bleek dat 33% van de Nederlandse vrouwen wel eens haar partner bedriegt, maar dat zoenen ook onder overspel wordt geschaard.

Het mag dan zo zijn dat bijna een kwart van de Turkse of Marokkaanse vrouwen wel eens vreemd gaat, de maagdelijkheid wordt in die groep wel goed bewaard: 90% van hen gaat als maagd het huwelijk in. Verder blijkt dat 93% van de ondervraagde moslima's vaak of altijd een orgasme hebben.

-
Wat betreft vreemdgaan meldde de Nederlandse psycholoog Henk Noort dit jaar dat dit in ons land onder vrouwen en mannen gelijkmatig voorkomt.