Vrouw fotograaf wint fotoprijs

Mocht je op 9 september in New York zijn, let dan even op de grote foto die op Times Square te zien is. Deze afbeelding van een klein meisje in een zwembad is namelijk gemaakt door de Sittardse Slavia Armino-Dols, die het kiekje voor een wedstrijd instuurde. Opvallend is dat haar man, persfotograaf van beroep, haar juist ontraadde om aan de wedstrijd mee te doen.

Toen Slavia de foto van haar zesjarige dochter Valerie aan een familielid liet zien, wees hij haar op een internationale fotowedstrijd van Kodak. Slavia's man, persfotograaf Ermindo Armino, vond het echter beter de foto niet op te sturen. Omdat aan de betreffende wedstrijd voornamelijk professionele fotografen mee zouden doen, zou zijn vrouw toch geen kans maken.

Dat bleek echter anders uit te pakken. De foto van Slavia kwam als één van de winnaars uit de bus en als prijs zal de foto een dag lang uitvergroot te zien zijn op Times Square. Daarbij is deze prijs de eerste internationale in huize Armino. Ermindo ontving wel eerder nationale erkenning voor zijn werk.