Bijen zorgen voor chaos in Breda

aloa had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsBoze bijen hebben vandaag voor onrust en chaos gezorgd in Breda. Een imker gaf op een terrein aan de Verbeetenstraat een cursus honingmaken en -bewerken. Volgens de man werden de insecten agressief toen er honing van de honingraten werd afgehaald. De cursisten hadden beschermende kleding, omstanders en buurtbewoners echter niet.

Zes mensen liepen zoveel steken op dat ze zich in een ziekenhuis moesten laten behandelen met tegengif. Volgens een getuige zijn enkele tientallen personen gestoken. De man zag een zwerm van duizenden bijen op zich af komen. "Sommige mensen zijn vijftig keer gestoken, anderen dertig keer. Ik heb mijn zoontje net kunnen redden."

De woedende Bredanaar wil maandag aangifte gaan doen bij de politie. Hij zegt het onbegrijpelijk te vinden dat de imker zijn gang kon gaan midden in een woonwijk. Meteen na het voorval wilden een aantal slachtoffers al verhaal halen bij de bijenhouder. Hij kreeg daarop bescherming van de politie. Inmiddels is de imker op verzoek van de politie met zijn bijenkasten uit Breda vertrokken.