'Lowlands net niet uitverkocht'

Icoon Muziek nieuwsDe dertiende editie van het festival A Campingflight to Lowlands Paradise, welke van vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus gehouden wordt, raakt waarschijnlijk net niet uitverkocht. Organisator Mojo verwacht rond de 52.000 bezoekers uit te komen, 3.000 minder dan er op het terrein naast attractiepark Walibi World passen.

Ook vorig jaar werden er 52.000 kaarten verkocht. Toen waren er echter 60.000 kaarten beschikbaar. Op Lowlands 2005 zijn, in tegenstelling tot de laatste zes jaar, geen theater- en dansvoorstellingen meer te zien, nadat het rijk een structurele subsidie in het kader van de cultuurnota 2005-2008 afwees. Het is echter niet alleen muziek wat de klok slaat. Zo zijn er onder de noemer Lowlands University bijvoorbeeld colleges te volgen van voormalig astronaut Wubbo Ockels en voormalig premier Ruud Lubbers.

Voor het derde jaar in successie vindt het debat Coolpolitics plaats. Onder leiding van stand-up-comedian Jan Jaap van der Wal discussieren onder meer Kamerleden Wouter Bos (PvdA) en Hilbrand Nawijn (ex-LPF). In de bioscoop op het terrein zijn films als Team America: World Police en The Motorcycle Diaries te zien. Uiteraard blijft muziek wel de hoofdmoot. De Foo Fighters, Marilyn Manson, The Pixies, The Prodigy en Heather Nova zijn slechts enkelen van de artiesten die op de verschillende podia zullen verschijnen.