Hetero's blazen homohuwelijk toch maar af

Icoon opmerkelijk nieuwsTwee heteroseksuele Canadese vrienden die erover dachten met elkaar een homohuwelijk aan te gaan zien daar bij nader inzien toch maar vanaf. De 65-jarige Bryan Pinn en de 56-jarige Bill Dalrymple, beiden gescheiden, wilden met elkaar trouwen om op die manier in aanmerking te komen voor allerlei fiscale voordelen.

Na Nederland, België en Spanje is Canada het vierde land waar homohuwelijken zijn toegelaten. Pinn en Dalrymple kwamen op het idee in het huwelijksbootje te stappen nadat een kennis in de kroeg opmerkte dat het tweetal zich als een getrouwd oud paar gedroeg. "Het is een stunt", zo liet Pinn afgelopen week nog weten. "Toch is het ook een statement. We willen de regering tonen dat er achter deze wetgeving aanzienlijke belastingvoordelen zitten waar ze misschien niet aan gedacht had."

Het voornemen haalde al gauw de plaatselijke media, wat resulteerde in tientallen reacties. Vijandige uitingen, waarin de twee van ketterpraktijken en homofobie werden beschuldigd, deden de vrienden toch besluiten het huwelijk af te blazen.