Lance Armstrong wil wellicht de politiek in

Icoon politiek buitenland nieuwsEx-wielrenner Lance Armstrong sluit een toekomstige politieke carriŔre niet uit. De 33-jarige Texaan, die bekend staat om een uitgesproken mening, liet in een gesprek met het Amerikaanse tijdschrift Time ontvallen dat hij wel oren heeft naar een dergelijke loopbaan.

Armstrong won afgelopen zondag voor de zevende achtereenvolgende keer de Tour de France, wat meteen ook zijn laatste wedstrijd als professioneel wielrenner werd. De Amerikaanse president George W. Bush is een persoonlijke vriend van de sportman, hoewel de twee het politiek gezien niet altijd eens lijken te zijn. Zo is de geldverslindende oorlog in Irak Armstrong een doorn in het oog, zo meldde hij onlangs in een interview. "Het grootste negatieve punt van de oorlog in Irak is wat we zouden kunnen doen met al dat geld. Wat kost de oorlog in Irak per week? Een miljard dollar? Misschien wel een miljard dollar per dag", aldus Armstrong in USA Today.

"Ik denk dat hij een krachtige politicus met veel ontzag zou zijn, naar ik hoop ook voor de juiste partij", zei senator John Kerry, de Democratische uitdager van Bush bij de laatste presidentsverkiezingen, die op uitnodiging van de wielrenner bij de finish van de Tour de France in Parijs aanwezig was. "Wat hem zo geweldig maakt in de Tour de France en als sportman is zijn vermogen zich te focussen, zijn discipline, intelligentie, zijn strategisch inzicht en uiteraard zijn uithoudingsvermogen", zei Kerry, die meent dat deze kwaliteiten Armstrong ook ver in de politiek kunnen brengen.

Lance Armstrong en John Kerry
Lance Armstrong kreeg dit weekend bezoek van John Kerry