Maleisische theepotvereerders gearresteerd

Lord Dreamer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsIn Maleisië heeft de politie vandaag 58 leden gearresteerd van een bizarre sekte. De communeleden hadden op hun terrein een gigantische theepot gebouwd, die ze vereerden vanwege geneeskundige krachten. De lokale moslimbevolking vond echter dat de sekte met de verering van een theepot ver van de leer van de islam is afgedwaald, en viel het terrein afgelopen maandag aan.

De 65-jarige sekteleider Ayah Pin, die zich 'de baas van alle religies' noemt, was na de aanvallen van maandag al gevlucht en houdt zich schuil. Bij de aanval werd de theepot in brand gestoken, en raakte daardoor licht beschadigd. Maleisië, waar vooral moslims wonen, is normaalgesproken tolerant tegen minderheidsgroeperingen met andere religies. De sekte, die illegaal is verklaard, ligt echter al enige tijd onder vuur van de autoriteiten. Eerder deze maand werden al 21 volgelingen van Pin opgepakt.

De opgepakte personen, waaronder in ieder geval één vrouw uit Nieuw-Zeeland, zijn tussen de 20 en 60 jaar oud. Ze moeten zich binnenkort voor een plaatselijke shariarechtbank verantwoorden.

Ayah Pin met op de achtergrond de theepot
Ayah Pin met op de achtergrond zijn theepot