Dief in rolstoel kan plotseling weer lopen

Icoon misdaad nieuwsWinkelpersoneel in het dorpje Leuth (bij Nijmegen) keek raar op toen een vermeende winkeldief in een rolstoel plotseling opsprong en wegrende. De 29-jarige man, die samen met een vrouw opviel doordat ze zich verdacht gedroegen, werd staande gehouden bij de uitgang. Vermoed werd dat hij spullen in zijn jas had gestopt.

De vrouw, die op dat moment bij de kassa stond, zag dat haar metgezel werd aangehouden en rende weg. Toen het personeel vervolgens de politie wilde bellen zag de man ook zijn kans schoon, en maakte zich uit de voeten. Het winkelpersoneel trof hem even later buiten verstopt achter enkele struiken aan. Hij werd overgedragen aan de inmiddels gearriveerde politie.

Op het bureau aangekomen leek de man onwel te worden. Gealarmeerd ambulancepersoneel verklaarde echter dat hij niets mankeerde. Omdat de man zei medicijnen te gebruiken werd zijn vrouw verzocht naar het bureau te komen en deze te brengen. Toen zij arriveerde bleek haar signalement nogal overeen te komen met dat van de vrouw in de winkel, waarop ook zij werd aangehouden. In de auto van het tweetal werd een partij drank aangetroffen, afkomstig van een winkel in Duitsland. De Nederlandse en Duitse politie stellen een onderzoek in. De gearresteerde man claimt ondertussen zich niets te herinneren.