Voetbal: Uitslag Argentinië - Nigeria

Argentinië is wereldkampioen tot twintig jaar geworden. In de finale van het WK -20 werd Nigeria met 2-1 verslagen. Man van de wedstrijd was Lionel Messi, die twee strafschoppen benutte.

De finale tussen Argentinië en Nigeria begon voorzichtig. Beide landen probeerden in de beginfase niet al te veel risico te lopen, waardoor er weinig kansen gecreëerd werden. Nigeria, de bedwinger van Nederland in de kwartfinale, was na twintig minuten het dichtst bij de openingstreffer, maar Adeleye kon een hoge bal niet goed verwerken. Naarmate de eerste helft vorderde, golfde het spel op en neer. Het meeste van de tijd werd er gespeeld op de helft van Argentinië, maar de Zuid-Amerikanen kwamen er af en toe wel gevaarlijk uit.

Na een half uur spelen kreeg Owoeri van Nigeria een klein kansje. In de counter wist Messi niet te profiteren van de man-meer-situatie. Toch werd er voor rust nog gescoord. Vijf minuten voor het rustsignaal werd de speler van het toernooi, Lionel Messi, in het strafschopgebied onderuitgehaald door Adeleye. Messi zelf nam de strafschop uiterst koelbloedig: 1-0.

In de tweede helft gingen beide landen goed van start. Argentinië zette een mooie combinatie op, maar Messi wist niet te scoren. Kort daarna was het Nigeria dat via een mooie aanval door de Argentijnse defensie liep, maar door de drukte werd de aanval niet afgerond. Nigeria wist alsnog snel op gelijke hoogte te komen. In de 53e minuut was het Ogbuke die met een prachtige kopbal de Argentijse keeper Ustari wist te passeren: 1-1. Na de gelijke stand ontstond een boeiend gevecht tussen de twee landen. Nigeria had het meeste balbezit en kreeg ook de meeste kansen. Owoeri, Isaac en Mikel faalden echter.

Op basis van de tweede helft kwam Argentinië onverdiend op voorsprong. Voor de tweede keer ging Nigeria in de fout in het eigen zestien meter en veroorzaakte een strafschop. Messi wist voor de tweede keer vanaf elf meter te scoren, nu in de andere hoek.

Nigeria ging snel op zoek naar de 2-2, maar kwam niet door Argentijnse defensie. Argentinië kon rustig counteren en creëerde nog grote kansen op de 3-1. Aguero en Zabaleta wisten het duel echter niet op slot te gooien. In de lange blessuretijd kon Nigeria niks uitrichten en werd Argentinië voor de vijfde keer wereldkampioen.

Argentinië - Nigeria 2-1
40' Messi 1-0 (pen)
53' Ogbuke 1-1
75' Messi 2-1 (pen)