Israëlische soldaten geschorst na 'kaping' huis

Naar aanleiding van een incident rond de Champions League finale tussen AC Milan en Liverpool zijn zes Israëlische militairen - een officier en vijfondergeschikten - geschorst. Het zestal had op de betreffende avond een Palestijns huis bezet om aldaar de voetbalwedstrijd op televisie te kunnen zien.

Eén van de gedupeerde Palestijnen deed op de Israëlische televisie beklag over het gedrag van de militairen. De jongen was op straat door enkele soldaten gevraagd of hij thuis satelliettelevisie had. Toen hij dat bevestigde, vergezelden de militairen hem naar zijn huis, waar zij de bewoners opsloten in een kamer, om vervolgens de - na strafschoppen door Liverpool gewonnen - finale te gaan kijken.

De Israëlische televisie zond naast het interview ook beelden uit van het betreffende huis, waarin viel te zien dat meubels en ramen beschadigd waren. De Palestijnse familie claimt dat deze schade is aangericht door de militairen. Het Israëlische leger ontkent dat, en stelt ook dat de militairen slechts enkele minuten in het huis zijn verbleven. Het leger bestempelt de actie echter wel als onacceptabel, en heeft de militairen geschorst in afwachting van verdere maatregelen.