Man crasht met 140 km/u in dorpskern

In het Drentse Schoonoord is zaterdagavond een 'idioot' met zijn auto gecrasht nadat hij met zo'n 140 kilometer per uur door het dorpshart scheurde. Getuigen kunnen er niet bij wat iemand bezield heeft om zo hard door het dorp te racen.

De bestuurder is een 27-jarige man uit Baflo, die vanuit Schoonloo met zeer hoge snelheid richting Sleen reed. In Schoonoord knalde hij tegen de auto van een 19-jarige automobiliste uit Odoornerveen, die op de Sleenerweg aan het keren was. Haar auto kwam tientallen meters verderop tot stilstand tegen een huis. Wonder boven wonder raakte de 19-jarige jongevrouw niet ernstig gewond.

De roekeloze bestuurder en vier medepassagiers zijn naar ziekenhuizen vervoerd. Sommigen hebben zwaar letsel. Het gaat om jongeren uit Assen, Ezinge en Rolde, twee van 18 jaar, een 17-jarige en een 19-jarige.

Getuigen zeggen dat de man voorafgaan aan het ongeluk eerst nog bijna een fietsend jongetje omverreed. Omwonenden die na de enorme klap massaal waren uitgelopen, constateerden dat de kilometerteller van de automobilist uit Baflo op 138 is blijven steken. Ook werden er bierflesjes in de wagen aangetroffen.