Mogelijk moordplan als wraak na misbruik

calvobbes had ons via de nieuws-submit het volgende nieuwtje te melden, en wist dit tevens voor ons te herschrijven:

Icoon Binnenlands nieuwsHet Roermondse raadslid W. Potter (VVD) heeft bekend dat hij in het verleden een minderjarige jongen heeft misbruikt. Die bekentenis kwam nadat de politie het slachtoffer, de nu 25-jarige D.F., ervan verdenkt dat hij bezig was een moord op het 61-jarige raadslid te beramen.

Volgens D.F. zou Potter hem tussen zijn negende en veertiende seksueel hebben misbruikt. De advocaat van Potter geeft geen details over de bekentenis van zijn cliënt. "Zijn verklaringen lopen in elk geval niet parallel met die van het slachtoffer." Het misbruik zou hebben plaatsgevonden in een supermarkt in de Roermondse wijk 't Veld waar Potter gewoond heeft.

D.F. is samen met een 27-jarige plaatsgenoot eind maart al aangehouden. Zij zouden betrokken zijn geweest bij een steekpartij tijdens carnaval. Tijdens het onderzoek naar die steekpartij heeft D.F. opgebiecht dat hij Potter iets aan wilde doen. Justitie beschouwt dat als het plannen van een moord.

Doordat D.F. de motivatie voor zijn plannen heeft verteld, werd Potter afgelopen dinsdag gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik van zeker één minderjarige jongen. Na zijn bekentenis is het raadslid op last van de rechter-commissaris in Roermond vrijdag vrijgelaten.

"Mijn cliënt vindt het verschrikkelijk wat er is gebeurd. Hij beseft dat hij fout is geweest", aldus advocaat Th. Dierichs. Hij denkt dat de bekentenis heeft bijgedragen aan de snelle vrijlating. "Als hij niet bekend zou hebben, was de kans dat hij in de cel had moeten blijven, natuurlijk veel groter geweest. Nu vervalt voor de rechter-commissaris de zogenoemde onderzoeksgrond om hem langer vast te houden." Het OM is het daar niet mee eens. Volgens persofficier van justitie M. Smits waren er nog wel redenen om het raadslid in bewaring te houden. Welke redenen dat zijn, wilde ze niet zeggen.