FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 30 april 2005

IRL: Wheldon wint Indy Japan 300

Dan Wheldon domineert de eerste vier races van het seizoen de Indy Racing League. De coureur van Andretti Green Racing heeft nu drie overwinningen uit vier wedstrijden dit seizoen.

De belangrijkste factor in deze race was het brandstofverbruik van de wagens. Wheldon zelf moest zijn wagen ook langs de kant zetten omdat hij geen brandstof meer had, maar dat was in zijn uitloopronde en veranderde niks aan de overwinning.

In ronde 141 van de 200 ronden durende wedstrijd was er een gele vlag situatie waarin de leidende rijders nog allemaal een pitstop maakten. Voor de laatste 50 ronden was er sprake van een wedstrijd wie het zuinigst met zijn brandstof om kon gaan.

Thomas Scheckter die op dat moment aan de leiding ging had weer pech. De coureur van Pennzoil Panther Racing viel twee rondes voor het einde uit toen hij geen brandstof meer had. De nummer twee op dat moment, teamgenoot van Wheldon Toni Kanaan, had op hetzelfde moment ook geen brandstof meer maar hij wist nog wel de pits te bereiken om de race uit te kunnen rijden.

Wheldon kreeg de overwinning dus bijna in de schoot geworpen. Als tweede eindigde Scottt Sharp, rijdend voor het team van Delphi Fernandez Racing. Ook hij had te weinig brandstof aan boord maar viel pas stil toen hij net de finishvlag had gepasseerd. Teamgenoten Buddy Rice en Danica Patrick pakten de derde en vierde plaats voor het team van Rahal Letterman Racing.

Einduitslag Indy Japan 300

1. Dan Wheldon, Dallara-Honda, 200 ronden
2. Scott Sharp, Panoz-Honda, 200 ronden
3. Buddy Rice, Panoz-Honda, 200 ronden
4. Danica Patrick, Panoz-Honda, 200 ronden
5. Bryan Herta, Dallara-Honda, 200 ronden
6. Tony Kanaan, Dallara-Honda, 199 ronden
7. Sam Hornish Jr., Dallara-Toyota, 199 ronden
8. Darren Manning, Panoz-Toyota, 199 ronden
9. Kosuke Matsuura, Panoz-Honda, 199 ronden
10. Thomas Scheckter, Dallara-Chevrolet, 198 ronden

Tussenstand na vier races

1. Dan Wheldon, 184 punten
2. Tony Kanaan, 138 punten
3. Sam Hornish Jr., 131 punten
4. Bryan Herta, 104 punten
5. Helio Castroneves, 101 punten

Kampioenschap voor Chelsea

Door een 0-2 overwinning bij Bolton Wanderers is Chelsea de nieuwe kampioen van het Premiership. Het is voor de club uit Londen de tweede titel in de historie. Het eerste kampioenschap werd exact vijftig jaar geleden behaald.

Coach Jose Mourinho wilde geen enkel risico lopen, en ondanks dat er komende week een Champions League-wedstrijd tegen Liverpool op het programma staat, stelde hij zijn beste beschikbare spelers op. Arjen Robben en Damien Duff zaten vanwege blessures niet bij de selectie.

Net als vele voorgaande wedstrijden begon Chelsea defensief aan de wedstrijd. Bolton Wanderers was veel in balbezit en pompte veel ballen in de 'zestien' van The Blues. Veel gevaar stichtte Bolton er echter niet mee.

Alhoewel de ploeg van Mourinho er aanvallend absoluut niet aan te pas kwam, was het wel Chelsea dat na een uur op voorsprong kwam. Via Drogba ontving Lampard de bal en haalde van dichtbij doelteffend uit. Nauwelijks een kwartier later was het wederom Lampard die via een counter de 0-2 op het scorebord schoot en daarmee het langverwachte kampioenschap voor Chelsea veiligstelde.

Nederland schrapt landingsrechten voor Phuket Air

Icoon Algemeen nieuws De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft met onmiddellijke ingang de landingsrechten van de Thaise luchtvaartmaatschappij Phuket Air ingetrokken. Aanleiding hiervoor is een incident waarbij een piloot van Phuket Air is betrokken.

De desbetreffende piloot bleek gisteren voor vertrek geen medische verklaring te hebben. Dit is voor de inspectie niet te accepteren, waarna deze het besluit nam de landingsrechten te ontnemen. Door de maatregel zitten er op dit moment 165 mensen op Bangkok vast. Zij zouden morgen op de vlucht van Bangkok naar Amsterdam zitten. Voor deze mensen is nog geen alternatief gevonden.

DTM: Häkkinen verrassend derde in kwalificatie

Dit weekend wordt er weer een DTM race gereden. De coureurs zullen morgen hun rondjes draaien op de Lausitzring, vandaag was de kwalificatie. Verrassing van de kwalificatie was voormalig wereldkampioen Formule 1 Mika Häkkinen.

Gary Paffet zette de snelste tijd neer, maar alle aandacht ging uit naar Häkkinen die de derde tijd op de klokken zette. Dit is pas de tweede DTM wedstrijd waarin de Fin zal starten. De prestatie is ook erg knap als je ziet dat andere ex F1 rijders meer moeite hebben om zich aan te passen aan de DTM. Coureurs zoals Heinz Harald Frentzen en Jean Alesi reden hun eerste seizoen in de DTM meestal in het achterveld rond.

Paffet pakte dus de pole, tweede morgen op de grid is zijn land- en teamgenoot Jamie Green. Als vierde zal regerend kampioen Mattias Ekström met de Audi starten. Mercedes rijders Schneider en Spengler bezetten de derde startrij.

Häkkinen: "Een heel mooi resultaat. Ik ken de auto nu veel beter dan dat ik deed tijdens de eerste race in Hockenheim. Ook weet ik nu beter waar de limiet van de auto is. Ik moet nog veel leren, maar doel voor morgen is om punten te scoren."

Er was nog meer nieuws rondom de tweevoudig wereldkampioen. Het werd namelijk bekend dat zijn vrouw Erja voor de tweede maal in verwachting is.

Uitslag Super Pole Lausitzring:

plaatsnaammerktijdachterstand
1.G. PaffetMerc1:15.808
2.J. GreenMerc1:16.015+0.207
3.M. HäkkinenMerc1:16.106+0.298
4.M. EkströmAudi1:16.244+0.436
5.B. SchneiderMerc1:16.358+0.550

WRC: Loeb vergroot voorsprong

Sebastien Loeb gaat ook na dag twee van de Rally van Italië nog steeds aan de leiding van het algemeen klassement. Er waren vandaag een aantal uitvallers, ook in de top van het klassement, maar de eerste twee posities van Loeb en Solberg kwamen niet in gevaar.


Harri Rovanperä op de mooie proeven in Sardinië

Stage 7
Dag twee begon met de Loelle special stage. Loeb pakte hier zijn vijfde stage overwinning van de rally en vergrootte opnieuw zijn voorsprong op Petter Solberg. Marcus Grönholm pakte de derde tijd op de stage 2.3 sec. achter de Subaru van Solberg. Nadat de Fin gisteren over de kop was geslagen met zijn Peugeot is hij nu bezig aan een inhaalrace. De man die als derde in het klassement stond, Mikko Hirvonen, viel uit op de stage nadat hij twee van zijn wielen na een crash had verloren.

Stage 8
Stage acht en elf zijn de langste van deze rally met een afstand van 38.77 km. Het parcours bestaat uit verschillende snelle tot zeer snelle bochten met grove gravel. Vooral dit laatste in combinatie met de lange afstand betekent dat de banden het op deze proef zwaar hebben. Solberg had er het minste last van en zet de snelste tijd neer. Op de tweede plek eindigt Loeb op maar 2.5 sec, Grönholm eindigt als derde op 18.4 sec.


Solberg in actie op de stage Terranova twee

Stage 9
Voor zijn thuispubliek pakt Gigi Galli de overwinning op stage negen. Op deze korte proef is het tijdsverschil tussen de coureurs maar klein. Solberg eindigt als tweede op 1.6 sec. De derde tijd wordt neergezet door Loeb met 3.7 sec. De strijd voor de derde plaats in het algemeen klassement is inmiddels ook losgebarsten. Rovanperä moet er alles aan doen om zijn derde plek te verdedigen ten opzichte van onder andere Grönholm, Märtin en Gardemeister.

Stage 10
Stage tien was weer een herhaling van de ochtend toen de Loelle stage ook al werd verreden. Loeb pakt hier weer de overwinning voor Petter Solberg op 1.5 sec. Rovanperä verliest op deze proef weer wat van zijn voorsprong op de nummer vier in het klassement. Markko Märtin is inmiddels tot op 4.8 sec. van de Mitsubishi rijder genaderd.


Gigi Galli met zijn Mitsubishi op proef negen waar hij de overwinning pakte

Stage 11
Ook de laatste stage van de dag werd een prooi voor Loeb en zijn Citroën Xsara WRC. De voorsprong van de Fransman op Solberg is inmiddels opgelopen naar bijna een minuut. Grönholm pakt op deze proef de vierde plaats in het algemeen klassement over van zijn teamgenoot Märtin. Rovanperä heeft nog steeds de derde plaats in handen nu met een voorsprong van 13.2 sec. op de Peugeot van Grönholm. Eén van de andere coureurs die meestreed om plaats drie moest zijn auto langs de kant zetten. Gardemeister kon niet verder rijden met zijn Focus WRC toen de oliedruk wegviel.


Toni Gardemeister hier nog wel in actie op de proef

Algemeen klassement na dag 2:

plaatsnaammerktijdachterstand
1.S. LoebCitr3:13:44.7
2.P. SolbergSub3:14:39.9+55.2
3. H. RovanperäMits3:16:46.1+3:01.4
4.M. GrönholmPeu3:16:59.3+3:14.6
5.M. MärtinPeu3:17:05.2+3:20.5

Mogelijk moordplan als wraak na misbruik

calvobbes had ons via de nieuws-submit het volgende nieuwtje te melden, en wist dit tevens voor ons te herschrijven:

Icoon Binnenlands nieuwsHet Roermondse raadslid W. Potter (VVD) heeft bekend dat hij in het verleden een minderjarige jongen heeft misbruikt. Die bekentenis kwam nadat de politie het slachtoffer, de nu 25-jarige D.F., ervan verdenkt dat hij bezig was een moord op het 61-jarige raadslid te beramen.

Volgens D.F. zou Potter hem tussen zijn negende en veertiende seksueel hebben misbruikt. De advocaat van Potter geeft geen details over de bekentenis van zijn cliënt. "Zijn verklaringen lopen in elk geval niet parallel met die van het slachtoffer." Het misbruik zou hebben plaatsgevonden in een supermarkt in de Roermondse wijk 't Veld waar Potter gewoond heeft.

D.F. is samen met een 27-jarige plaatsgenoot eind maart al aangehouden. Zij zouden betrokken zijn geweest bij een steekpartij tijdens carnaval. Tijdens het onderzoek naar die steekpartij heeft D.F. opgebiecht dat hij Potter iets aan wilde doen. Justitie beschouwt dat als het plannen van een moord.

Doordat D.F. de motivatie voor zijn plannen heeft verteld, werd Potter afgelopen dinsdag gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik van zeker één minderjarige jongen. Na zijn bekentenis is het raadslid op last van de rechter-commissaris in Roermond vrijdag vrijgelaten.

"Mijn cliënt vindt het verschrikkelijk wat er is gebeurd. Hij beseft dat hij fout is geweest", aldus advocaat Th. Dierichs. Hij denkt dat de bekentenis heeft bijgedragen aan de snelle vrijlating. "Als hij niet bekend zou hebben, was de kans dat hij in de cel had moeten blijven, natuurlijk veel groter geweest. Nu vervalt voor de rechter-commissaris de zogenoemde onderzoeksgrond om hem langer vast te houden." Het OM is het daar niet mee eens. Volgens persofficier van justitie M. Smits waren er nog wel redenen om het raadslid in bewaring te houden. Welke redenen dat zijn, wilde ze niet zeggen.

Voetbal: Bayern München Duits kampioen

Deutsche BundesligaMet nog drie speelronden te spelen is Bayern München nu al kampioen van Duitsland geworden. De ploeg won zelf met 0-4 de uitwedstrijd tegen 1. FC Kaiserslautern. Aangezien naaste belager Schalke `04 punten verspeelde, won München voor de negentiende maal de Duitse titel.

München was tegen Kaiserslautern de veel betere ploeg. Aanvoerder Michael Ballack opende de score op aangeven van Roy Makaay. Na ruim een half uur spelen verdubbelde de Nederlander de score met een schitterende kopbal. In de tweede helft scoorde Makaay ook de 0-3 en 0-4, waardoor hij dit seizoen nu al 16 doelpunten maakte voor zijn ploeg.

Voor meer voetbalnieuws kan je altijd terecht op de FOK! Voetbalmanager!

Rechter verbiedt 13-jarige om abortus te plegen

Sessy berichtte ons via de nieuws-submit over het onderstaande nieuwtje en wist dit voor ons te herschrijven:

Icoon Buitenlands nieuwsDe rechtbank van de staat Florida heeft het een 13-jarig meisje verboden om abortus te plegen. De rechtszaak was aangespannen door een openbaar lichaam van de staat, het departement van Kinderen en Families.

De rechtbank kwam tot de beslissing na te hebben overwogen dat het meisje nog te jong is om medische beslissingen voor zichzelf te kunnen nemen. Het meisje is drie maanden zwanger en zou komende dinsdag de zwangerschap laten beëindigen. De ouders van het meisje waren eerder uit hun ouderlijk gezag ontzet en de voogdij over haar behoort toe aan de staat.

Tegenstanders van de beslissing wijzen op de wet in Florida, die bepaalt dat een kind geen toestemming van de ouders nodig heeft om een zwangerschap te beëindigen, en zeggen dat het bruut is om een 13-jarige te dwingen een baby te voldragen.

Makaay schiet Bayern München naar landstitel

Met nog drie speelronden te spelen is Bayern München nu al kampioen van Duitsland geworden. Met de Nederlander Roy Makaay in de gelederen, die uitblonk in de wedstrijd, won de ploeg met 0-4 de uitwedstrijd tegen 1. FC Kaiserslautern.

Omdat naaste belager Schalke `04 thuis met 3-3 thuis gelijkspeelde tegen Bayer Leverkusen, won München voor de negentiende maal de Duitse titel.

München was tegen Kaiserslautern de veel betere ploeg. Aanvoerder Michael Ballack opende de score op aangeven van Roy Makaay. Na ruim een half uur spelen verdubbelde de Nederlander de score met een schitterende kopbal. In de tweede helft scoorde Makaay ook de 0-3 en 0-4, waardoor hij dit seizoen nu al 16 doelpunten maakte voor zijn ploeg.

3.100 man beveiliging bij bezoek Bush aan Limburg

Icoon Binnenlands nieuws Voor het bezoek van de Amerikaanse president George W. Bush aan Limburg op 7 en 8 mei zullen in totaal 3100 man aan beveiligingspersoneel ingezet worden. De politie levert 1600 mensen, het leger 1000, de marechaussee 200 en bovendien zijn er nog eens 300 man aan ondersteunend personeel nodig. De kosten van de hele operatie lopen volgens de korpschef van de politie Limburg-Zuid in de miljoenen.

Bush doet Limburg aan op een rondreis door Europa om de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Hij zal onder andere een ontmoeting met premier Balkenende hebben. Op zondag 8 mei zal hij bovendien een bezoek brengen aan de Amerikaanse oorlogsbegraafplaats in het Limburgse Margraten, waar meer dan 8000 Amerikaanse soldaten begraven liggen die tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven zijn gekomen.


President Bush zal onder andere de oorlogsbegraafplaats in Margraten bezoeken

*hips* Kongingineedag *hips* *burp*

De roze foliantjes vliegen voor mijn ogen en de grond golft heen en weder. Iemand heeft echoënde watten in mijn oren gestopt en alles klinkt gedempt verstrooid. De persoon naast me zegt iets en ik geloof dat het grappig is. Mijn hersenen proberen aan mijn mondhoeken te vertellen dat ze omhoog moeten, maar mijn zenuwbaantransistordoorgeefdingetjes zijn in staking, met als gevolg dat ik al kwijlend ja knik naar mijn buurman. Zijn gezichtsuitdrukking spreekt boekdelen, maar ik weet niet zeker welk boek. Was zijn opmerking dan toch niet grappig? Misschien moet ik hem vragen zijn opmerking te herhalen. Omdat hij zich inmiddels heeft omgedraaid, probeer ik zijn aandacht te trekken door mijn hand op zijn arm te leggen. Vertwijfeld staar ik naar de vier armen die uit zijn oranje T-shirt komen en ik gok dat de middelste arm zijn echte arm is. Met moeite proberen mijn hersenen mijn zenuwbaantransistordoorgeefdingetjes aan de praat te krijgen, maar ze begrijpen elkaar niet. Verdwaasd zwabbert mijn arm in de lege ruimte. Ondertussen is de grond nog erger gaan golven en ik ben verbaasd dat er nog geen paniek is uitgebroken in de menigte.

Ik laat mijn buurman voor wat hij is en ik besluit iedereen te waarschuwen voor de tsunami die onder ons doorgolft en steeds krachtiger wordt. Maar ook praten is opeens moeilijk en ik besluit mijn plotsklaps gortdroge mond te smeren met nog meer bier. Mijn gezicht vertrekt na de eerste slok. Ik lust helemaal geen bier. Hoe kom ik eigenlijk aan dit glas? Waar bén ik überhaupt? De menigte zingt een lied wat ik herken en ik besluit mee te zingen. "Eranju booove Eranje boove!" Brabbel ik onovertuigend en ik besluit dat ik het naar mijn zin heb. Mijn buurman is me opeens weer bewust van mijn bestaan en kijkt me bezorgd aan. "Gaat het wel?" Echoot het in mijn hoofd. Weer grimas ik naar hem en ik hef mijn glas op om te proosten op de koningin. Het opheffen lukte niet helemaal en de helft van mijn bier plenst over zijn shirt. Woest geeft hij me een duw en ik kom op de grond terecht. Terwijl ik versuft in slowmotion mijn hoofd schudt, besluit ik dat ik het hier beneden op de grond veel leuker vind dan staand. Zitten golft de grond in elk geval stukken minder. Ik staar naar alle voeten, benen en rommel op de grond en ik krijg de slappe lach.

Opeens is de prop watten uit mijn hoofd verdwenen en stroomt mijn hoofd vol lawaai. Het gezang, gebrul en gejoel knalt mijn hoofd binnen en blijft heen en weer stuiteren. Ik doe mijn ogen dicht en voel dat de grond weer golft, misschien is het beter als ik ga liggen. Als ik mijn knieën heb opgetrokken, lig ik lekker comfortabel in foetushouding. Om mijn droge keel te smeren probeer ik het laatste restje bier uit mijn glas op te drinken, maar alles komt in mijn gezicht terecht. Het klamme bier druipt over mijn hals en prikt in mijn ogen. Kutbier, kutkoningin, kutherrie, kutzooi.

Ik sluit mijn ogen en probeer het lawaai buiten te sluiten. Plots voel ik een hand op mijn schouder en bijna automatisch lodderen mijn ogen open. Blijkbaar weten mijn zenuwbaantransistordoorgeefdingetjes opeens weer wat het doel van hun bestaan is. Ik zie twee lieve gezichten die me bezorgd aankijken. Mooi meisje. "Kom, ik breng je naar huisuisuis." Galmt het in mijn hoofd. Lief meisje. Ze hijst me overeind en ik kots over mezelf en haar heen. Ik probeer mijn excuses aan te bieden, maar de roze foliantjes dansen teveel om me op spreken te kunnen concentreren. Mooi huis, mooie WC. Woon ik hier? Tijdens het schijten laat ik mezelf van de pot vallen om deze hartstochtelijk vol te kotsen.

Leve de koningin.

Contador wint vierde etappe Romandië

Alberto Contador heeft de laatste gewone etappe van de Ronde van Romandië op zijn naam weten te schrijven. In de laatste kilometers van de slotbeklimming plaatste hij de beslissinde demarrage.

Vandaag ging Erik Dekker opnieuw, dit maal samen met Zberg en Moncoutié, in de ontsnapping. De Rabobank-renner verdedigde de puntentrui, die hij de dag ervoor had veroverd. Ook Thomas Dekker was in de aanval op de voorlaatste beklimming, maar diens vlucht was kortstondig. Hij geraakte bij Erik Dekker, maar tezamen werden ze door het peloton opgelokt.

De laatste etappe voor de slottijdrit van morgen, was gedurende de hele dag onrustig. Er waren vele ontsnappingen, maar voor de laatste klim stond al vast dat de verschillen niet al te groot zouden worden.

Op de laatste klim heerste Cunego. Klassementsleider Botero kon op de tanden mee en nummer drie Mentsjov kon Cunego niet echt aanvallen. Een groepje van tien man bleef over door het tempo van Cunego. In de laatste anderhalve kilometer demarreerden Piepoli en Contador uit die groep. Contador bleek veel inhoud over te hebben en sprintte bergop hard door en wist zo de etappe te pakken. Cunego werd derde en pakt door de bonificatiesecondes de leiding in het klassement.

Uitslag vierde etappe:
1. Alberto Contador (Spa) 3.40.49
2. Leonardo Piepoli (Ita) + 0.04
3. Damiano Cunego (Ita) + 0.11
4. Stefano Garzelli (Ita) z.t.
5. Miguel Perdiguero (Spa) z.t.
6. Denis Mentsjov (Rus) z.t.

Algemeen klassement:
1. Damiano Cunego (Ita) . .
2. Santiago Botero (Col) + 0.03
3. Denis Mentsjov (Rus) + 0.13
4. Alberto Contador (Spa) + 0.19
5. Daniel Atienza (Spa) + 0.31
6. Manuel Beltran (Spa) + 0.33
7. Marco Fertonani (Ita) + 0.39
8. Alexandre Moos (Zwi) + 0.59

Opnieuw aanslagen in centrum Caïro

Classic-PC had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Bij een bomaanslag in het centrum van de Egyptische hoofdstad Caïro is zaterdagmiddag een Egyptische man gedood. Bovendien raakten zeven mensen gewond, onder wie vier buitenlanders. Volgens veiligheidsfunctionarissen zou het gaan om twee Israëliërs, een Italiaanse vrouw en een Zweedse of Russische man. Het is nog niet duidelijk of de omgekomen man ook de dader van de aanslag is.

De aanslag vond vlak bij het populaire Egyptische Museum plaats. In de eerste instantie werd er gemeld dat iemand zichzelf had opgeblazen, maar daar ontstond later twijfel over. Diverse ooggetuigen zouden gezien hebben dat iemand een explosief van een brug gooide. "Er was een heleboel rook en er vlogen allemaal lichaamsdelen rond", zo verklaarde een taxichauffeur. Volgens diverse getuigen zou er veel bloed op straat liggen.

Twee uur na de explosie openden twee vrouwen het vuur op een bus gevuld met toeristen, maar ze misten. Daarop schoot één van de vrouwen de andere dood, om daarna zichzelf te verwonden. Het is nog onduidelijk of er een verband is tussen beide aanslagen.

Egypte doet er alles aan om aanslagen op attracties te voorkomen, aangezien het land voor een groot deel afhankelijk is van het toerisme. Ondanks de verscherpte veiligheidsmaatregelen zijn dit niet de eerste aanslagen van deze maand. Op 7 april blies een terrorist zichzelf op een drukke bazaar op, waarbij hij twee Fransen en een Amerikaan doodde.

Dit bericht is geactualiseerd om 17.17 uur.

Barcelona drie maanden zonder Lopez

Barcelona zal het de rest van het seizoen moeten stellen zonder spits Maxi Lopez. De Argentijnse spits heeft een botje in zijn rechtervoet gebroken en zal zeker drie maanden zijn uitgeschakeld.

De Argentijn kwam in de afgelopen winterstop naar de Catalaanse club, als vervanger voor de geblesseerde Henrik Larsson. De club van Frank Rijkaard moet in de laatste competitiewedstrijden een voorsprong van zes punten verdedigen op rivaal Real Madrid.

Fenimore Fillmore's Revenge aangekondigd

Revistronic heeft het derde deel in de serie rond Fenimore Fillmore aangekondigd. Het eerste deel, 3 Skulls of the Toltecs kwam uit in 1996, in 2004 volgde Wanted: the Westerner. Over dat laatste deel kwam veel kritiek uit de hoek van liefhebbers van pure adventure: de 'shooting gallery'-scènes vereisten te veel precisie en zeer snelle reflexen, wat voor hen het spel verpestte. Revistronic lijkt zich van die kritiek niets aan te trekken, getuige de volgende passages uit het persbericht.
"[...]
This time, Revistronic, is giving to this new delivery a more mature and even tougher aspect, with an atmosphere and a script more in the line of the acclaimed spaghetti westerns. We will multiply the shootings, using the mouse, and a increase the action which will make the game even more exciting , although without giving up in any moment the unmistakable adventurous style and the use of 3D point & click, Giving up the childish aspect of the characters and the caricatured humour of the previous deliveries, accentuating the sarcasm and the hardness of expressions and actions. Even if Rhiannon and Fenimore, are chaning so much in their physical aspect, the player will be always able to recognize them as The Westerner's main characters (Wanted in America) and their personality will become rougher and more mature. A complete and more ambitious script will bring to the player more innovations and surprises, allowing to play, alternatively, with both characters.

The final and fundamental objective of this renovation is to bring to the adventure genre a greater dynamism, integrating action elements and other elements from other genres to demonstrate to the non habitual players that this type of games can, besides of being very amusing, extremely spectacular, even brutal! With "Fenimore Fillmore?s Revenge" Revistronic will pursuit a jump in quality to boost the saga of western adventures that began in 1996 with 3 Skulls of the Toltecs.
[...]"



Het spel moet in het tweede kwartaal van 2006 klaar zijn.

Sauber voorzichtig voor Barcelona

Op Imola kon Sauber voor het eerst dit seizoen weer meedoen in het middenveld. Het team wil echter Barcelona afwachten voor er conclusies worden getrokken.

Sauber was één van de weinige teams die voor het seizoen op Imola hadden getest. Mede daardoor kon het team vorige week eindelijk weer eens wat indruk maken. Het team wil echter nog niet de conclusie trekken dat de prestaties weer meteen goed zullen zijn. Pas na de Grand Prix van Spanje wil men conclusies trekken.

Technisch directeur Willy Rampf vertelde: "Het is waar dat we stappen vooruit hebben gedaan, maar Imola is een speciaal circuit. Ik denk dat we een realistischer beeld hebben na de race in Barcelona."

Prijzenslag kost 34.000 banen

De prijzenoorlog, waarin de Nederlandse supermarkten sinds oktober 2003 verwikkeld zijn, heeft tot nu toe 34.000 banen gekost. Dit zeggen Laurens Sloot, directeur van de business-school voor de levensmiddelensector EFMI, en Jan-Willem Grievink van adviesbureau CapGemini vandaag in het NRC Handelsblad.

De inkomsten van de levensmiddelensector zijn door de prijzenslag met 1,7 miljard euro gedaald. Vijftig procent hiervan werd op het personeel bespaard, de andere helft ging van de winst af. Sloot en Grieving hebben berekend dat een arbeidsplaats gemiddeld 25 duizend euro kost. Met de eenvoudige rekensom van 850 miljoen euro gedeeld door 25 duizend euro, komen zij dus tot de conlusie dat er 34 duizend banen verloren zijn gegaan. Deze zijn niet alleen verloren gegaan bij supermarkten. Ook bij fabrikanten als Unilever en Heineken verdwenen banen. Verder laten supermarkten zich minder vaak bevoorraden om geld te besparen. Dit had als gevolg dat veel distributiecentra hun deuren moesten sluiten.


Prijsdaling
Sind het begin van de prijzenoorlog zijn de prijzen met gemiddeld vier procent gedaald. Tevens berekenen supermarkten de inflatie niet meer door, wat neerkomt op een prijsdaling van zes procent. Ondanks het verlies, dat onder andere supermarktconcern Laurus lijdt, gaat de oorlog tussen de supermarkten door. Zo heeft Albert Heijn laten weten dit jaar nog meer te willen besparen dan vorig jaar. De verwachting is dan ook dat er wederom banen verloren gaan bij fabrikanten.

Albert Heijn wist zijn marktaandeel in 2004 slechts met 0,2 procent te vergroten. Dirk van den Broek/ Bas van der Heijden kwamen met een stijging van 0,6 procent nog als beste uit de bus.

Tuinhuisje krijgt naam concentratiekamp

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Oostenrijks tuincentrum is in opspraak gekomen nadat een houten tuinhuisje in de catalogus werd aangeboden onder de naam 'Mauthausen'. In het Oostenrijkse plaatsje Mauthausen was in de Tweede Wereldoorlog een nazi-concentratiekamp gevestigd waar meer dan 100.000 mensen omkwamen.

Twee klanten die de misser meldden aan een jonge verkoper in één van de filialen van de BauMax kregen lachend te horen dat het om een 'gashuisje' ging. De leiding van het concern reageerde serieuzer op de bezwaren, en besloot de naam van het huisje direct te wijzigen in 'Freistadt'. Het was echter te laat om de catalogus waarin de beladen naam staat terug te halen en te vernietigen.

"Een verschrikkelijke fout", reageerde de perswoordvoerder van de BauMax. Ze zegt niet te snappen hoe het heeft kunnen gebeuren. "We zijn allemaal erg getroffen door deze misser." In een rondschrijven aan de verschillende filialen heet het dat 'artikelnummer 3189153 wegens naam-juridische problemen' hernoemd moet worden naar 'Freistadt'. De BauMax is een concern met 67 vestigingen in Oostenrijk. Daarnaast is het bedrijf actief in Kroatië, Slovenië, Hongarije, Slowakije en Tsjechië.

Tuinhuisje mag geen Mauthausen heten
Het tuinhuisje dat hernoemd is naar 'Freistadt'

Huntelaar op tijd fit

Klaas-Jan Huntelaar kan zondag tegen Feyenoord toch in actie komen voor SC Heerenveen. De aanvaller zegt dat hij op tijd hersteld is van de knieblessure die hij vorige week opliep in de competitiewedstrijd tegen RBC Roosendaal (7-1).

Eerder deze week waren er nog berichten dat Huntelaar de uitwedstrijd in de Kuip zou moeten missen, maar de spits kan zondag gewoon in de basis starten.

Huntelaar was vorige week vrijdag in de wedstrijd tegen RBC goed voor een glaszuivere hattrick. Daarmee bracht de clubtopscorer zijn seizoenstotaal op een totaal van vijftien competitiedoelpunten.

Battlefield 2 demo komt midden juni

De fansite Battlefield Nation heeft zich de moeite genomen om een tripje naar EA te ondernemen en daar wat informatie weten los te peuteren over Battlefield 2. Een van de dingen die ze uit de medewerkers wisten te wringen was dat de demo voor Battlefield midden juni zal verschijnen. Waarschijnlijk net voor de release van het spel. Het spel zelf zal namelijk op 22 juni verscheept worden en iets later in de winkels liggen. De demo zal één onbekende map bevatten en je zult minimaal een ATI Radeon 8500 of NVIDIA FX 5600 om het spel en dus ook de demo te kunnen draaien.

Tevens zijn er wat nieuwe screens naar buiten gekomen:





Farfán voor onderzoek naar het ziekenhuis

Jefferson Farfán zal zaterdag in het ziekenhuis foto's laten maken van zijn enkel. De medische staf van PSV hoopt op deze manier de precieze aard van de blessure van Farfan te vinden.

Naar aanleiding van het onderzoek kan dan ook worden bekeken of de Peruaanse voetballer woensdag tegen AC Milan inzetbaar is. Farfán bezeerde zijn enkel afgelopen vrijdag in de competitiewedstrijd tegen FC Twente.

PSV meldt verder dat de blessure van de Amerikaan Beasley mee blijkt te vallen. Beasley viel in de slotfase van dezelfde wedstrijd uit met een vleeswond en een kneuzing in een onderbeen, na een botsing met Masjtorovic van FC Twente.

Squash-zilver voor vrouwenploeg

De Nederlandse vrouwenploeg heeft op het Europees squashkampioenschap voor landenteams in Amsterdam de zilveren medaille behaald. In de finale was favoriet Engeland met 2-1 te sterk.

De Engelse Jenny Duncalf zette Engeland op voorsprong door Margriet Huisman met 9-0 en 9-2 te verslaan. Nederland kwam door Vanessa Atkinson (9-3,10-8,9-6 tegen Linda Elriani) echter sterk terug. Vicky Botwright zorgde er in het laatste spannende duel voor dat de beslissing in Engels voordeel uitviel. Zij versloeg onze landgenote Annelize Naude met 10-8,9-0,9-10 en 9-5.

Sunderland grijpt titel tweede divisie

Sunderland is kampioen geworden van het Engelse Championship, de eerste divisie in Engeland.

De Engelse club, die al zeker was van promotie naar de Premier League, werd kampioen door thuis met 2-1 te winnen van West Ham United. Het is de vierde maal dat de Engelse club kampioen van de tweede divisie wordt. Sunderland is zeven keer gepromoveerd naar de hoogste Engelse klasse, maar ook even zoveel maal gedegradeerd.

Delfzijlse 'gangsters' filmden eigen daden

Ewaldus had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsIn het Groningse Delfzijl is een groep jongeren opgepakt die de eigen criminele daden op videocamera vastlegde. De zich Delfzijl Noord Professional Gangsters noemende tieners, 16 tot 18 jaar oud, mishandelden voorbijgangers, gooiden stenen naar treinen en pleegden forse vernielingen.

In de afgelopen maanden werden er in Delfzijl al zo'n zestig jongeren opgepakt wegens geweldsmisdrijven, vernielingen en inbraken. De politie denkt dat er een vaste kern van ongeveer twintig jongeren is. Zij is verontrust over de toename van het aantal jeugdigen dat zich na het gebruik van drugs en drank schuldig maakt aan criminaliteit. Zelfs moord is al voorgevallen; in december doodden twee jonge verdachten uit Delfzijl onder invloed van softdrugs een 53-jarige drugshandelaar.

Volgens politiechef Janis Winter gaat het om schoolgaande jeugd. "Jongeren uit alle lagen van de bevolking. Uit dorpen en uit Delfzijl. Ze gebruiken meestal softdrugs, maar ook xtc-pillen. Vaak plegen ze delicten om aan geld voor drugs te komen", stelt Winter. Behalve in Delfzijl is de trend ook in nabijgelegen kernen zichtbaar. "Er komen veel zaken naar boven in Delfzijl, omdat jeugd en criminaliteit hier ons speerpunt is", benadrukt de politiechef.

Mogelijk toch Frans 'ja' voor EU-grondwet

Icoon Europa nieuws Het leek er de laatste maanden sterk op dat de Fransen hun stem al klaar hadden voor het referendum over de Europese grondwet op 29 mei. Vorige week bleek uit een peiling nog dat 63 procent van de Fransen van plan was tegen te stemmen. Een nieuwe peiling door de radiozender RTL laat nu echter een forse omslag zien: 52 procent van de stemmers zou nu voor een 'ja' gaan.

Door de vorige peilingen, waarin het aantal Franse 'nee'-stemmers steeds verder toenam, ontstond er paniek bij de Europese leiders. Zouden de Fransen namelijk in een referendum tegen de grondwet stemmen, dan zouden er opnieuw onderhandelingen over de inhoud plaats moeten vinden. Peilingen van de afgelopen week laten echter een langzame daling van het aantal 'nee'-stemmers zien.

In Nederland zal het referendum over de Europese grondwet op 1 juni gehouden worden. De regering heeft al aangekondigd een eventueel 'nee' van de Nederlandse bevolking naast zich neer te zullen leggen. Als Nederland massaal tegen de grondwet stemt, is de kans echter groot dat het verdrag alsnog in de Tweede Kamer sneuvelt, aangezien veel fracties hebben aangegeven de uitslag te respecteren bij een bepaalde opkomst.

Moordverdachte hakte armen moeder af

Icoon misdaad nieuwsHet lijkt op het verhaal van Silence of the Lambs, maar in Vlaardingen was het begin dit jaar werkelijkheid. Op 4 februari sloeg de 42-jarige Roland Z. zijn eigen moeder eerst dood met een ijzeren steeksleutel. Vervolgens sneed hij haar in de keel en hals om daarna een deel van haar huid te kunnen villen. Als laatste hakte hij met een bijl de armen van zijn moeder eraf.

Volgens de advocaat van de verdachte was dat nodig omdat Z. kleding van de huid van zijn moeder wilde maken. Na de moord liep de verdachte 's nacht anderhalf uur lang door Vlaardingen, met de huid om zich heen gewikkeld. Hij schreeuwde daarbij allerlei bijbelteksten en ging zelfs een tijdje het verkeer staan regelen. Door zijn geschreeuw viel hij bij veel mensen wel op. Maar die hadden niet in de gaten dat de verdachte mensenhuid droeg. Ze dachten dat het een carnavalskostuum was, het was immers midden in het carnavalsweekend.

Ook de politie had niet precies in de gaten waar ze mee te maken hadden. In eerste instantie werd Z. alleen maar aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. Pas op het bureau werd opgemerkt dat de man mensenhuid droeg. Een politiearts constateerde later dat het ongeveer vijftien kilo huid met vetweefsel was.

De advocaat verklaarde dat de man de moord heeft gepleegd omdat die een offer moest brengen aan God. De verdachte heeft inmiddels bekend en vertelde dat Jezus achter hem stond. Op het politiebureau vroeg de advocaat aan Z. of hij iemand van de familie in moest lichten, "Dat zou mijn moeder geweest zijn. Als ik haar niet had móeten doden..." Ondanks het gruwelijke misdrijf omschrijft de advocaat Roland Z., een voormalig computerexpert, als een normale, vriendelijke en intelligente man. "Het contrast tussen de moordenaar die zijn moeder ombracht en zo vreselijk verminkte en de begaafde IT'er die maatschappelijk zijn sporen heeft verdiend, is ongekend. Echt heel bizar. Wie mijn cliënt spreekt en van niets weet, zou niets bijzonders opmerken. Dat het Riagg, waarmee hij eerder te maken had, niets heeft ontdekt is dus wellicht niet vreemd."

De man vindt het zelf ook gruwelijk wat hij met zijn moeder heeft gedaan. Toch heeft hij heel bewust de moord gepleegd volgens de advocaat. Volgens mensen uit zijn omgeving zou Z. de afgelopen jaren, sinds de dood van zijn vader, steeds meer bezeten zijn geraakt door godsdienstwaanzin. Het Pieter Baan Centrum zal de man gaan onderzoeken, daarna zal de zaak door de rechtbank worden behandeld.

-
Met dank aan calvobbes, die dit artikel schreef en submitte.

Creatief met knollen

Bethesda Softworks komt met een opmerkelijke nieuwe game: Breeder's Cup World Thoroughbred Championships. In deze game is het de bedoeling dat je je eigen toppaard fokt waarna je deel kunt nemen aan de paardenraces. De game heeft een officiële licentie gekregen en zal bekende renbanen als Aqueduct, Belmont Park, Del Mar en nog vele andere bevatten.

Het zal meer een simulatie game dan een 'race game' worden. Je taken als gamer bestaan uit fokken, trainen, racen en gokken. Door de licentie is het mogelijk dat echte paardensterren als Man o' War, Seabiscuit, Ruffian, Personal Ensign, Winning Colors, Silver Charm, Tiznow, Funny Cide, en Smarty Jones hun opwachting maken. Het commentaar wordt verzorgd door Tom Durkin, de welbekende omroeper.


Zou de doelgroep van FOK!Games dan eindelijk wat verbreden?

Gulden 'te goedkoop' ingeruild voor euro

EdwinW, hbuurt en John68 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Nederlandse gulden is bij de introductie van de euro ondergewaardeerd ten opzichte van de Duitse mark. De gulden is als het ware 'te goedkoop' ingewisseld bij de invoering van de euro in 1998. De koers van de euro had rond de twee gulden moeten liggen in plaats van 2.20371 gulden.

Dit wordt bevestigd door directeur Henk Brouwer van De Nederlandse Bank (DNB). Reden is dat de gulden ten opzichte van de Duitse Mark sterker was geworden. De mindere Duitse economie en de hereniging waren de oorzaken hiervoor. Maar een revaluatie van de gulden of een devaluatie van de D-Mark was ondenkbaar: het herenigde Duitsland zou in verlegenheid worden gebracht en het zou tot onrust op de valutamarkten leiden.

Door de goedkope gulden stegen de lonen en de prijzen en nam de inflatie toe. De economie raakte daarom oververhit. Henk Brouwer: "Nu de koers zich niet aanpaste, pasten de prijzen zich aan. Er kwam later wel een ander effect bij: doorschieten. Onze concurrentiepositie verslechterde sterk door te forse loonstijgingen."

Beatrix 25 jaar koningin

Icoon Koningshuis nieuwsHet zal je vermoedelijk niet ontgaan zijn, maar behalve dat het vandaag Koninginnedag is het 25 jaar geleden dat koningin Beatrix haar ambt aanvaardde. De feestelijkheden rond dit jubileum begonnen gisteravond met een concert op de Dam in Amsterdam. De hele koninklijke familie was hierbij aanwezig.

Om 10.30 uur is vanochtend in de Ridderzaal een speciale zitting van de Eerste en Tweede Kamer begonnen waarbij senaatsvoorzitter Timmerman-Buck, voorzitter van de Tweede Kamer Weisglas en minister-president Balkenende de jubilaris toespreken. De aanwezige Kamerleden hebben elk een 25-jarige bij zich, mensen die dus net zolang leven als de koningin heeft geregeerd. De zitting in de Ridderzaal wordt afgesloten met een aubade door ongeveer vierhonderd scholieren en 250 volwassenen.

Later op de dag gaat het koninklijk gezelschap naar Scheveningen, waar Koninginnedag zal worden gevierd. De dag wordt afgesloten met een slotfeest op het Haagse Malieveld. Inwoners uit alle delen van Nederland zullen met de koningin optredens van onder meer Marco Borsato, Frans Bauer en André Rieu voorgeschoteld krijgen. Het festijn wordt rechtstreeks uitgezonden door de TROS op Nederland 2.

"Als je er dan opeens voorstaat en het begint echt reëel te worden, dan blijkt het toch heel anders te zijn -de praktijk dan- dan je hebt voorgesteld. Vooral denk ik dat je je verkijkt op hoe eenzaam het is", zei de koningin donderdag in een televisie-interview. De 67-jarige vorstin lijkt nog niet aan aftreden te denken. Haar moeder, Juliana, was 32 jaar koningin van Nederland, haar grootmoeder Wilhelmina zelfs 50 jaar.

Henry mist mogelijk finale FA Cup

Het is onzeker of Thierry Henry mee kan spelen in de finale om de FA Cup tussen zijn club Arsenal en Manchester United.

De coach van Arsenal, de Fransman Arsene Wenger, zegt zelfs dat die kans niet meer is dan 30 procent. Henry liep in de halve finale tegen de Blackburn Rovers een liesblessure op. "Hij heeft al drie weken niet gespeeld en we hebben nog maar drie weken tot aan die finale. Dat is kort dag. Het is dat Thierry iedere dag verbetering toont, anders had ik hem al vervroegd met zomervakantie gestuurd."

De finale van de FA Cup is op 21 mei in Cardiff.

Renault: Fisichella beter dan ooit

De drie keren dat Giancarlo Fisichella dit seizoen in een race uitviel, kan de coureur niet aangerekend worden. Hoofd engineering van Renault F1, Pat Symonds, verklaart dat de Italiaan beter dan ooit rijdt.

Fisichella heeft de eerste race van het seizoen gewonnen, maar is in de andere drie races uitgevallen. Symonds werpt echter tegen: "In 2005 zijn we acht keer gestart en drie keer uitgevallen, allemaal veroorzaakt door betrouwbaarheidsproblemen. Giancarlo verricht goed werk en beter dan ooit."

Het team is nog steeds bezig met het uitvallen van Fisichella in de Grand Prix van San Marino te analyseren. Het vermoeden bestaat dat dit is veroorzaakt door een mechanisch probleem aan de achterkant van de wagen.

Dat Scuderia Ferrari tijdens de laatste race sneller dan Fernando Alonso was, baart Symonds geen zorgen. "Ferrari had een combinatie van auto en banden die op die dag, in die omstandigheden, beter werkte. Dat betekent dat ze op dat circuit sneller waren, maar wil niet zeggen dat in Spanje hetzelfde voordeel zullen hebben."

Ekimov breekt borstbeen en wervel

Viatcheslav Ekimov is gisteren in een trainingsrit door een auto aangereden. De 39-jarige renner hield een gebroken borstbeen én wervel aan het ongeluk over.

Ekimov was gisteren samen met Lance Armstrong aan het trainen in de buurt van Austin. De Rus werd aangereden door een auto, terwijl de Amerikaan nipt met de schrik vrij kwam. Ekimov werd onmiddellijk naar het ziekenhuis vervoerd, waar een gebroken borstbeen én wervel werden geconstateerd. Daardoor zal Ekimov vrijwel zeker uitgeschakeld zijn voor de Tour de France van dit jaar.

Een vriend van Ekimov, Dirk Baert, vertelde: "Ik heb hem in de nacht van donderdag op vrijdag aan de lijn gehad. Hij kon van de pijn amper praten. Slava hoopte zo snel mogelijk naar Sint-Petersburg te worden overgevlogen. Hij moet een zestal weken een korset dragen. Tegen die tijd zijn we al half juni. De kans dat hij aan de zijde van Armstrong de Tour rijdt, is heel klein."

Feyenoord greep mis bij Bosvelt

Technisch directeur Mark Wotte en trainer Ruud Gullit hebben gisteren Paul Bosvelt nog gebeld om hem namens Feyenoord een aanbieding te doen. De speler bleek echter al zijn keuze te hebben gemaakt.

De afgelopen weken kwam de naam Bosvelt met name in de supporterskringen rond Feyenoord steeds vaker naar boven. De technische staf van Feyenoord besprak een eventuele terugkeer van de middenvelder en besloot gisteren om hem te benaderen. Zowel Wotte als Gullit belden de middenvelder, maar op dat moment kwamen ze te laat. De keuze van Bosvelt voor SC Heerenveen was gemaakt.

Voor Gullit nu een streep door de rekening: "Van mij mocht Bosvelt terug, prima. Hij kan nog heel belangrijk zijn. Zijn ervaring telt in een kleedkamer. Maar als we een zelfde type middenvelder vinden die jonger is dan hij, dan moet ik bij de directie kunnen zeggen: die speler wil ik voor volgend seizoen zéker halen. Én Bosvelt erbij én een sterke, jongere verdedigende middenvelder; dat was natuurlijk het ideale plaatje geweest."

Feyenoord wilde aan Bosvelt een zelfde traject aanbieden als aan Van Wonderen eerder. Bosvelt zou zijn carrière kunnen afsluiten in Rotterdam, waarna hij in dienst zou kunnen blijven van de club. Van Wonderen is momenteel in dienst als scout bij Feyenoord en wordt misschien binnenkort ook ingezet als trainer.

De reden dat Feyenoord zo laat Bosvelt benaderde was tweezijdig. De club twijfelde over het niveau dat Bosvelt nog zou aankunnen en wilde daar intern goed over praten, alvorens hem een aanbieding te doen. Daarnaast kon doordat Wotte in Brazilië zat, voor de laatste verplichtingen voor het stopgezette samenwerkingsverband met América Belo Horizonte, pas gisteren actie worden ondernomen.

Wederom blessure van Nistelrooy

Voor Ruud van Nistelrooy is dit seizoen er eentje van blessures. De Nederlander was net hersteld van een kuit- en achillespeesblessure, maar hij liep op de training vrijdag een kwetsuur aan zijn enkel op.

Door de blessure zal hij aankomende zondag zeker de wedstrijd van Manchester United tegen Charlton Athletic moeten missen.

De aanvaller beleeft dit seizoen zijn slechte jaar in Engeland tot nu toe. Hij kwam slechts 15 maal in actie in de competitie, waarvan hij vier maal wist te scoren.

In de Champions League doet de spits het wel goed. Ondanks dat zijn club uitgeschakeld is, is hij met acht treffers nog steeds de topscorer in het Europese bekertoernooi.

De vijfde van Guus

Afgelopen week behaalde Guus Hiddink zijn vijfde Nederlandse landskampioenschap. Hiermee is de sympathieke Achterhoeker recordhouder binnen het vaderlandse trainersgilde. Dit gegeven op zich is al best verrassend. Guus boven Cruijff, Michels, Van Hanegem, Van Gaal en al die andere grootheden? Guus zei in een interview zelf al dat hij er trots op was en voegde er de woorden 'mag het?' aan toe. Ja, dat mag.

Argentinië tegen EU-grondwet

De discussie over de Europese Grondwet wordt niet alleen in Europa gevoerd. Argentinië maakt namelijk bezwaar tegen de Grondwet. In de Grondwet worden de Falkland-eilanden omschreven als één van de 'overzeese gebiedsdelen' van de Unie, terwijl Argentinië al tientallen jaren aanspraak maakt op de Britse kolonie voor de kust van Argentinië.

Zo bezette Argentinië in 1982 de Falkland-eilanden. Het impopulaire legerregime van president Leopoldo Galtieri hoopte met de bezetting de steun van de bevolking voor zich te winnen. Dit lukte aanvankelijk, maar het Verenigd Koninkrijk sloeg terug en wist de eilanden te heroveren. Mede hierdoor viel het legerregime in Argentinië.

Toch verzet Argentinië nog steeds tegen de Britse aanwezigheid voor hun kust. Jorge Remes Lenicov, de Argentijnse ambassadeur bij de EU, eist dat de vermelding uit de Grondwet wordt geschrapt. Minister van Buitenlandse Zaken Bielse gaat zowel in Brussel als in de hoofdsteden van de lidstaten scherp protesteren tegen de 'annexatie' van wat zij de Malvinas noemen.

In de Grondwet, bijlage II van deel III, artikel 286, staat voor welke landen en overzeese gebieden de Europese Grondwet geldig is. Naast de Nederlandse Antillen en Aruba worden dus ook de Falkland-eilanden genoemd.

De Argentijse regering vestigt intussen haar hoop op het Franse referendum, waar waarschijnlijk een 'nee' uitkomt.

Alcoholverbod op stations op Koninginnedag

Casper had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Tijdens de Koninginnenach en op Koninginnedag zelf wordt er traditioneel veel gedronken, maar dit jaar niet op de stations van de Nederlandse Spoorwegen. Daar geldt namelijk vanaf vrijdag 19.00 uur tot zondag 5.00 uur een totaal alcoholverbod. Er mag niets gedronken worden, de hoeveelheid alcohol die reizigers mogen meenemen is beperkt en er wordt geen alcohol meer verkocht op de stations.

Mensen die meer dan één flesje of blikje met alcoholhoudende drank bij zich hebben, moeten dat bij de spoorwegpolitie inleveren. "Het is een dag vol feest, maar we willen de sfeer wel graag in de hand houden", aldus een woordvoerder.

De NS verwacht dat, net zoals ieder jaar, mensen massaal afreizen naar de grote steden. Er zullen daarom extra lange treinen worden ingezet op veel trajecten. Naar Nijmegen zullen meer treinen rijden, omdat die stad tegelijk met Koninginnedag het 2000-jarige bestaan viert. Naar Amsterdam zullen zo veel mogelijk dubbeldekkers ingezet worden in de hoop de stroom reizigers aan te kunnen.

Slapeloosheid vooral een vrouwenprobleem

D_tje had ons via de nieuws-submit geheel herschreven (!) te melden:

Icoon Medisch nieuws Vrouwen hebben vaker last van slapeloosheid dan mannen. Een onderzoek heeft uitgewezen dat 28 procent van de vrouwen, tegen 18 procent van de mannen, in 2001 aangaf slecht te slapen. In 1987 gaf gemiddeld 16 procent van de Nederlanders nog aan regelmatig wakker te liggen.

Het onderzoek werd gehouden door bureau Nivel, dat 12.500 mensen interviewde en gegevens van huisartsen analyseerde. Van de mensen met slaapproblemen gaat 10 procent naar de huisarts. Dit zijn dan met name ouderen, die veel klachten aan hun rug of hun nek hebben. Bijna alle mensen die naar de huisarts gingen kregen uiteindelijk slaapmiddelen voorgeschreven.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
special
Random Pics van de Dag #1244
©FOK.nl e.a.