School schorst relschoppers Efteling

Het Vader Rijncollege in Utrecht heeft vijf leerlingen van Marokkaanse komaf geschorst die woensdag betrokken waren bij diverse opstootjes in de Efteling. Zij zouden onder meer een 8-jarige jongen zonder aanleiding hebben geschopt en geslagen. Ook vielen zij een meisje lastig.

Volgens schooldirecteur Bart Engbers is wat er gebeurd is ''niet alleen vervelend, maar ook ontoelaatbaar.'' Het vijftal, tussen de 13 en 14 jaar oud, maakte deel uit van in totaal 280 onderbouwleerlingen van het college die aanwezig waren in de Efteling. ''Scholieren op het college hebben afwijzend gereageerd op het gedrag van hun medeleerlingen. Bovendien vrezen de overige Marokkanen op onze school dat zij voortaan ook schuin worden aangekeken door het gedrag van hun afkomstgenoten.''

De vijf geschorste jongeren moeten binnenkort aanwezig zijn bij een gesprek dat de school met hun ouders zal hebben. In totaal werden gisteren tien jongeren van de school opgepakt, maar volgens de directeur waren vijf van hen slechts getuigen.