Nieuwe zender John de Mol: 'Tien'

De nieuwe tv-zender van John de Mol gaat 'Tien' heten. Dat heeft het bedrijf Talpa van De Mol via de Telegraaf bekend gemaakt. Een paar weken geleden schreef Talpa een prijsvraag uit waarbij deelnemers een naam mochten bedenken voor de zender. Vanaf augustus gaat Tien in de avond uitzenden op het kinderkanaal Nickelodeon.

Onder de 30.000 inzendingen kwam 23 keer de naam Tien voor. De jury wees de 24-jarige Koen Jansen uit Tilburg aan als winnaar omdat hij met de beste argumenten kwam. Volgens Jansen staat de 't' voor topkwaliteit en verwijst de letter bovendien naar Talpa. Ook voerde hij aan dat het zendernummer tien nog niet is geclaimd. Jansen heeft nu een auto gewonnen.

Het nieuwe tv-station moet een mix worden van bekende en nieuwe programma's. Zo zal bij Tien de populaire reality-soap Big Brother terugkeren. Talpa heeft ook de rechten op het uitzenden van voetbalwedstrijden in de eredivisie. Verder wist het bedrijf een paar bekende tv-persoonlijkheden te strikken voor de nieuwe zender, onder wie Barend en Van Dorp en Linda de Mol.