'Twentse dierenbeul ex-tbs'er'

De Telegraaf meldt dat beruchte Twenste dierenbeul die deze week werd gearresteerd, een voormalig tbs-patiënt is, die in het verleden is veroordeeld wegens pedofilie. De man, de 49-jarige R. K. uit Enschede, wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van tientallen brute dierenmishandelingen.

Sinds bekend werd dat de 'Beul van Twente' is aangehouden, hebben zich al 25 eigenaren van mishandelde dieren gemeld die een proefproces gaan aanspannen, waarin ze smartengeld van K. eisen. De ramen van de woning van K. in Enschede zijn door woedende buurtbewoners beklad met teksten als 'Sadist' en 'Waarom'.

Volgens buurtbewoners uit de volkswijk Deppenbroek leidde K. een teruggetrokken bestaan: ''Hij zei altijd vriendelijk goedendag, maar bemoeide zich met vrijwel niemand. Wel had-ie altijd een enorme grijns op zijn gezicht''. K heeft een tijdje een relatie gehad met een vrouw, maar de laatste tijd zagen buren enkel nog mannen binnenkomen bij K.

De politie gaat er vanuit dat K. in zijn eentje opereerde. ''Al sluiten we niet uit dat er meerdere personen bij betrokken zijn'', aldus een woordvoerder.